Maestrolla olet hyvissä käsissä.

Mitä kollegasi kertovat Maestrosta?

Asiamies Niina Manninen:

”Maestron käyttö on helpottanut arkea huomattavasti. Se on nopeakäyttöinen ja mahdollisten virheiden paikantaminen on helppoa. Maestro erottui muista myös hoiva-alan tuntemuksellaan. Heidän ohjelmistonsa yhdistyi myös suoraan käyttämäämme Titania -työajanseurantajärjestelmään.” 

Taloushallinnon koordinaattori Johanna Närvä-Ilkka: 

”Aiemmin teimme laskutuksen käsityönä, ja meillä meni siihen aikaa koko kuukausi. Nyt laskuttaminen onnistuu kahdessa päivässä, kun Maestro yhdistyy suoraan Domacareen. Kirjanpidon hoitaa Maestron suosittelema tilitoimisto.” 

Talouspäällikkö Tiina Andersson:

”Ohjelmiston käytön kannalta suurin muutos on ollut sähköistäminen. Kirjanpitoon menevä aika on sen myötä vähentynyt, palkanlasku onnistuu helposti vakituisille sekä keikkatyöntekijöille ja laskutus on nykyään erittäin helppoa sekä nopeaa. Yhteistyö ja ohjelmistot ovat toimineet aina ja yleinen tunne onkin, että Maestro on meidän kanssamme samalla puolella.”

Toimitusjohtaja Jari Leskinen:

”Sähköinen ostolaskujen käsittely on Maestrolla erittäin sujuvaa ja helppoa. Myös ohjelman käyttö Maestron kone-salista on nykyaikaa ja pienensi meidän IT-kulujamme.”

Asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä

Maestrolla on pitkä kokemus ja perusteellinen tuntemus suomalaisesten palvelutalojen tietojärjestelmätarpeista. Olemme toimittaneet hoiva-alan kokonaisjärjestelmiä yli 15 vuoden ajan, ja samalla toteuttaneet saumattomasti toimivia integraatioita sekä automatisoitua tiedonsiirtoa lähes kaikkiin toimialan myyntilaskutuksen ja työajanseurannan erikoisohjelmistoihin, kuten esimerkiksi Hilkkaan, DomaCareen, Työvuorovelhoon, Titaniaan ja Tyyneen.

Maestrolta saat järjestelmän, jossa taloushallinnon automaatioaste on erittäin korkea:

 • Reskontrien automaattikuittaukset 
 • Kirjanpidon automaatioaste yli 95 %:a 
 • Raportointi ajan tasaista – tuloslaskelma ja tase – ja päätöksenteko perustuu faktoihin.

Maestron kokonaisratkaisu palvelukodeille ja hoiva-alalle

 

Tällaisen kokonaisuuden saat vain Maestrolta – valmiista tuotteista koostuvan kokonaisuuden ilman aikaa vieviä räätälöintejä. Meillä on kaikki hoiva-alalla tarvittavat toiminnot:

 

 • Kirjanpidon ja maksamisen ohjelmistot: kirjanpito, käyttöomaisuuskirjanpito, konsernilaskenta, pankkiyhteydet, budjetit
 • Palkkahallinnon osiot: palkanlaskenta ja liittymät toimialan työvuorosuunnittelujärjestelmiin, verkkopalkka, matkalaskut
 • Myynnin ohjelmistot: myyntitilaukset, myyntilaskutus ja -reskontra, sopimuslaskutus, sähköinen laskutus, karhut, vuokranvalvonta
 • Kassatoiminnot
 • Kulujen käsittelyn toiminnot, myös mobiilisti : Sähköinen ostolaskujen vastaanotto ja käsittely/kierrätys, kuittien käsittely, matkalaskujen käsittely, ostolaskujen maksatus, sähköinen arkistointi
 • Raportointitoiminnot: Sisäinen laskenta, monipuolinen raportointi, maksuvalmiusennuste, Talgraf-raportointi.

 

Tämän kaiken saat kertakirjaavana kokonaisuutena, jonka toki voit toteuttaa pala kerrallaan tarpeiden mukaan. Järjestelmää käytetään vaivattomasti netin kautta Maestron pilvipalvelusta, joten se on käytettävistä missä tahansa.

Kuinka hallinnon työ voi helpottua tehokkaalla ostolaskujen käsittelyllä?

Monessa hoiva-alan yrityksessä ollaan harmittavan usein tilanteessa, jossa henkilöstöä ei voisi vähempää kiinnostaa ostolaskut, niiden tarkastaminen tai hyväksyminen. Asiaa ei välttämättä koeta omaksi tai tärkeäksi – pikemminkin turhaksi pakkopullaksi, johon menee tolkuttoman paljon työaikaa kaiken muun kiireen keskellä.

Mikä tähän on johtanut?

Suomi on täynnä ostolaskujen käsittelyjärjestelmiä, jotka ovat sekä vanhahtavia että kalliita ylläpitää. Vanhan järjestelmän käytön raskaus onkin yksi suurimmista henkilöstön aikasyöpöistä – ja sitä kautta iso rahareikä. Jos laskujen käsittely koetaan vaikeaksi, laskujen tarkastusta ja hyväksyntää helposti siirretään tarpeettomasti – ja näin laskujen käsittelyajat venyvät turhaan.

Lisäksi – laskujen hyväksyjillä ei useinkaan ole riittävää tietoa edes siitä, mitä laskuja lojuu kierrossa, mitä on tulossa maksuun ja kuinka paljon laskuja on myöhässä – tai kuinka paljon laskuja jumittuu aina saman henkilön pöydälle – ja miksei hyväksymiskierto ole edennyt, onkohan hyväksyjä lähtenyt lomille?

Tuleeko se kalliiksi?

On päivänselvää, että kaikki tällainen turha sählääminen laskujen kanssa käy yritykselle huomaamatta tyyriiksi esimerkiksi turhien korkokulujen ja hyödyntämättömien käteisalennusten vuoksi. Mutta entä kun tähän lasketaan vielä päälle vanhan raskaan järjestelmän ylläpitokulut – joita maksellaan ikäänkuin vanhasta tottumuksesta?

Maestrolla saat myös ostolaskujen käsittelyn kuntoon mutkattomasti

Maestrolla saat ostolaskujen käsittelysi kerralla kuntoon – ja todella vaivattomasti. Aikaa ei kulu pitkiin ja puuduttaviin määrittelyihin ja käyttöönottoprojekteihin. Maestro integroituu yrityksesi nykyiseen taloushallinnon järjestelmään joustavan rajapinnan kautta. Hoidamme palvelun käyttökuntoon avaimet käteen-palveluna. Budjetti pitää jatkossakin, sillä piilokuluja ei ole – jatkossa sinulla on vain yksi hinta, joka pitää sisällään kaiken.

4 isoa helpotusta hallinnon arkeen - lue lisää!

 

Maestrolla iso säästö myös palkkahallintoon

Maestron Palkanlaskennan automatisoituja toimintoja

 • Se tuottaa kirjanpidon aineiston palkkojen osalta täysin automaattisesti.
 • Se laskee automaattisesti ennakko-, työntekijän työttömyysvakuutus-, työntekijän työeläke- sekä ay-maksupidätykset.
 • Myös palkkojen maksutiedot siirtyvät samalla maksuliikenteeseen.
 • Palkkatiedot voivat muodostua palkkatietojen syötön ja matkalaskujen käsittelyn lisäksi myös kolmansien osapuolien ohjelmistoista, esimerkiksi työvuorosuunnitteluohjelmistoista.
 • Monista muista järjestelmistä poiketen Maestrossa palkat voidaan kirjata sitomatta niitä palkkajaksoihin.
 • Palkanlaskennalle olennaiset tulosteet ja raportit helposti saatavilla monipuolisesti.
 • Esimerkiksi lomapalkkalaskenta ja -tilastot, lomareskontra, pekkaset, lähdeverolliset, palkkatodistukset, poissaoloraportit,  ja palkkalistat ovat helposti hallittavissa palkanlaskentaohjelmassa ja saatavilla silloin, kun niitä tarvitaan.
 • Jaksotukset ja sisäinen laskenta hoituvat automaattisesti.  Palkkatiedot jaksottuvat kirjanpitoon kuukausittain eläkkeiden, sosiaaliturvamaksujen ja muiden sivukulujen osalta.
 • Sisäisen laskennan tiedot ja sosiaalikulut jakautuvat automaattisesti kirjanpitoon palkkatapahtuman rivien perusteella.

Maestrossa automatiikka nopeuttaa palkanlaskijan työtä niin, että yksi palkanlaskija tekee jopa 1 000 palkkapussia kuukaudessa.

Palkanlaskenta on yksi sujuvimmista osista Maestron taloushallintoa

Maestrossa palkanlaskenta tuottaa suoraan täysin automaattisesti kirjanpidon aineiston. Se on sitä vaivattomuutta ja automaatiota, jota moni hoiva-alan hallinnon ammattilainen Maestrossa arvostaa.

Helppous syntyy muun muassa näistä viidestä elementeistä:

 • Palkkojen laskenta voidaan hoitaa automaattikirjauksilla, toistuvia palkkaeriä ei tarvitse syöttää aina uudelleen. Muuttuvien palkkalajien, kuten esimerkiksi matkojen ja ylitöiden, osalta tiedot tulevat suoraan Maestron matkalaskusovelluksesta ja liittymien kautta omasta työajanseurannastanne.
 • Matkalaskut voidaan kierrättää hyväksyttävinä työtekijältä työnantajalle hyvin vaivattomasti, logiikka on sama kuin ostolaskuissa. Järjestelmä on työntekijälle ja työnantajalle vaivaton. Matkoihin liittyvät kuitit voidaan valokuvata suoraan matkalaskun liitteeksi, ei turhia lippulappuja työpöydille.
 • Maestrossa on oma maksuliikennesovellus. On melkoisen harvinaista, että esimerkiksi kirjanpidosta kausiveromaksut ja palkoista Ay-jäsenmaksujen tilitykset sekä vuokranvalvonnan vakuusmaksujen palautukset taltioituvat suoraan maksuiksi. Koska maksuliikenne on suoraan yhteydessä kirjanpitoon ja reskontriin, ostovelat kuittautuvat maksetuiksi vasta, kun maksuerä on oikeasti veloitettu tililtä. Tällöin ostovelkojen määrä kirjanpidossa täsmää aina reskontran saldoon. Maksetut palkat poistuvat automaattisesti palkkaveloista.
 • Palkkalaskenta sisältää myös lomapalkkareskontran helpottaenlomapalkkojen ja lomarahojen käsittelyä sekä seurantaa. Palkkatiedot jaksottuvat käsin koskematta kuukausittain kirjanpitoon eläkkeiden, sosiaaliturvamaksujen ja muiden sivukulujen osalta. Tuloslaskelma ja tase ovat näin ollen ajan tasalla myös palkkojen osalta.
 • Luonnollisesti saat meiltä valmiit liittymät – ja automatisoidun tiedonsiirron – esimerkiksi lähes kaikkiin hoiva-alan myyntilaskutuksen ja työajanseurannan erikoisohjelmistoihin, kuten esimerkiksi Hilkkaan, DomaCareen, Työvuorovelhoon, Titaniaan ja Tyyneen.

Kumppanuus tilitoimiston kanssa?

Järjestelmän voi hankkia myös yhteistyössä Maestroa käyttävän tilitoimiston kanssa. Maestrolla on noin 100 tilitoimistokumppania ympäri Suomea. Yhteistyössä Maestroa käyttävän tilitoimiston kanssa päästään kokonaisuuteen, jossa:

 • Mitään tietoja ei tarvitse siirtää käsin teidän ja tilitoimiston välillä, koska käytätte samaa järjestelmää.
 • Työnjako on mahdollista joustavasti palvelutalon ja tilitoimiston kesken.
 • Palvelutalo voi saada tilitoimistosta apua myös loma-aikoina ja tilitoimisto voi konsultoida tarpeen mukaan vaikkapa veroasioissa sekä hankeraportoinneissa.
 • Palvelutalo voi hankkia oman Maestro-järjestelmän, johon tilitoimistokumppanityöskentelee tai palvelutalo voi käyttää tilitoimiston Maestro-järjestelmää.
 • Kaikki tieto kirjataan järjestelmään vain yhden kerran, jolloin työskentely nopeutuu huomattavasti ja virhemahdollisuudet vähenevät olennaisesti.
 • Taloushallintonne on jatkuvasti ilman erillistöitä niin ajan tasalla kuin vain mahdollista.

Ota yhteyttä!

Jätä tästä yhteystietosi,  niin otamme sinuun yhteyttä! Soitamme sinulle, ja voimme sopia esittelystä joko tulemalla paikan päälle tai vaikkapa lyhyellä puolen tunnin etäesittelyllä oman tietokoneesi kautta.

Jätä tästä yhteystietosi

 

Yhteyshenkilösi Maestrolla:

Jesse Järvinen
Avainasiakaspäällikkö
P. 0207 505 649
jesse.jarvinen(a)maestro.fi

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa Maestron hoiva-alan ratkaisujen esite!

Moni hoiva-alan toimija on jossain vaiheessa elinkaartaan tilanteessa, jossa he pohtivat ohjelmiston vaihtamista. Lataa esite, niin saat vastauksen esimerkiksi näihin kysymyksiin:

 • Kuinka Maestro mukautuu tarpeisiinne?
 • Kuinka saat tiedot esimerkiksi suoraan työajanseurannasta kirjanpitoon?
 • Kuinka näet tiedot reaaliajassa läpi koko järjestelmän?
 • Kuinka olemme huomioineet palvelutalojen erityistarpeet?
 • Epäilyttääkö vanhasta vaihtaminen?

Esimerkkejä tyytyväisistä hoiva-alan asiakkaistamme

26.10.2016

Ehtookoto ry: Maestro taipuu moneen ja kertakirjaus minimoi virheet

Lempäälän Ehtookoto ry on yli 50 vuotta toiminut yhteisö, joka yhdessä Lempäälän kunnan kanssa tarjoaa asumis- ja hoitopalveluja vanhuksille, vammaisille ja mielenterveyskuntoutujille sekä kuntopalveluja kuntalaisille.

5.10.2016

Kivipuro ry: Sosiaali- ja terveysalan ohjelmat yhdistyivät Maestroon vaivatta

Seinäjokelainen Kivipuro ry on vanhustenpalveluja tuottava yhdistys, joka tarjoaa kotihoitoa, palveluasumista, kuntoutusta ja ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.

6.6.2016

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö siirtyi ostolaskujen käsittelyssä Maestroon

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö on sosiaali- ja terveydenhuollonpalveluita tarjoava konserni, jonka palveluksessa on noin 1600 henkilöä.

6.6.2016

Marjatta-Säätiö: Iloitsemme Maestron joustavuudesta

Marjatta-Säätiö (entinen Vanhusten Kotiapusäätiö) on asumis- ja sosiaalipalveluita tarjoava noin 100 henkilöä työllistävä voittoa tavoittelematon säätiö.

6.6.2016

Lomakotiyhdistys Ilonpisara säästää aikaa Maestrolla

Lomakotiyhdistys Ilonpisara on asumispalveluita tarjoava Hämeenlinnassa toimiva yhdistys.

6.6.2016

Honkalampi-säätiö vie turhat mutkat historiaan Maestrolla

Honkalampi-säätiö on noin 250 henkilöä työllistävä sosiaalipalveluita tuottava valtakunnallinen säätiö.

6.6.2016

Selkeys ja helppokäyttöisyys pitävät Hyvinvointi Sampon uskollisena Maestrolle

Hyvinvointi Sampo - entinen Kalevalan Kuntoutuskotisäätiö - on 70 henkilöä työllistävä kuntoutus- ja asumispalveluiden tarjoaja.

6.6.2016

Lappeenrannan Palvelukeskussäätiö: Maestro helpotti huomattavasti säätiön ravintoloiden kassatoimintoja ja palkanlaskentaa

Lappeenrannan Palvelukeskussäätiö on kiinteistöalan sekä siivous- ja ateriapalvelujen toimittaja, jonka ravintoloissa tarjoillaan vuosittain yli 45 000 ateriaa.

6.6.2016

Jyväskylän Hoiva­palveluyhdistys: Sekä konsernin talous että RAY:n projektit hoituvat Maestron avulla

Jyväskylän Hoivapalveluyhdistys on hoiva-, asumis- ja ateriapalveluihin keskittynyt yhdistys, jolla on vakituista henkilökuntaa 200 henkilöä.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö