Ehtookoto ry: Maestro taipuu moneen ja kertakirjaus minimoi virheet

Viranomaisilmoitusten helppous ja virheiden vähyys ovat Maestrossa iso, hyvä asia, kiittää Ehtookoto ry:n toimistopäällikkö Jaana Salopuro. – Viranomaisilmoitukset pystyy lähettämään suoraan ohjelmasta ja tiedot tulevat varmasti oikein, kun niitä ei tarvitse erikseen käsin syöttää mihinkään nettilomakkeeseen.

Ehtookoto ry on käyttänyt Maestron kirjanpitoa, palkanlaskentaa sekä osto- ja myyntireskontraa jo vuosia – ensin tilitoimiston kautta, sitten itsenäisesti omalla lisenssillä. Käyttökokemus on vain parantunut vuosien myötä.

Lempäälän Ehtookoto ry on yli 50 vuotta toiminut yhteisö, joka yhdessä Lempäälän kunnan kanssa tarjoaa asumis- ja hoitopalveluja vanhuksille, vammaisille ja mielenterveyskuntoutujille sekä kuntopalveluja kuntalaisille laajemminkin. Yhdistyksellä on 83 asuntoa ja se työllistää vakituisesti 43 henkilöä sekä lukuisia määräaikaisia työntekijöitä. Ehtookoto ry koostuu neljästä erillisestä liiketoimintayksiköstä. Maestroa yhdistys on käyttänyt vuoden 2008 alusta.

Aluksi Ehtookoto ry käytti Maestron ohjelmistoja tilitoimiston kautta ja tilitoimiston henkilökunta neuvoi tarvittaessa.

­– Kun tilitoimistossa pari vuotta sitten tapahtui muutoksia ja henkilövaihdoksia, avun saaminen kuitenkin alkoi kestää kauemmin emmekä voineet soittaa suoraan Maestroon, koska käytimme ohjelmia tilitoimiston kautta, perustelee Jaana Salopuro Maestron hankintaa Ehtookoto ry:lle. – Nyt käytämme Maestroa omalla lisenssillä Maestron konesalista, joten päivitykset ja varmuuskopiot hoituvat samalla automaattisesti.

Maestrolla on nopea ja asiantunteva tuki

– Oman lisenssin hankkimisen jälkeen kaikki on toiminut entistäkin paremmin. Maestro on hyvä käyttää ja se taipuu moneen, esimerkiksi hoitoalan TES:n erikoisuuksiin hienosti, kuvailee toimistopäällikkö Salopuro.

Maestron tuki on nopeasti saatavilla. Kun kirjaan avunpyynnön, saan vastauksen minuuttien ja korkeintaan tuntien sisällä. Jos on tosi kiire, voin myös soittaa. Lisäksi Maestron väki pääsee Remoteus-etäyhteyden avulla koneelleni katsomaan tilannetta tarvittaessa.

Salopuro kiittelee myös ohjelmistohankinnan yhteydessä saatua koulutusta omassa toimipisteessä, todellisten asiakirjojen parissa.

Kaikki yhdellä näytöllä

Maestron käytön parhaisiin puoliin kuuluvat Salopuron mukaan helppokäyttöisyys ja se, että eri näyttöjen välillä ei tarvitse sukkuloida, vaan kaikki on nähtävillä yhtä aikaa.

– Maestro on jouheva käyttää, kun kaikki on samassa näytössä auki. On helppo siirtyä osiosta toiseen, kun esimerkiksi kirjaan ostolaskuja tarkastuskierrokselle tai imuroin niitä takaisin NG:stä.

– Kirjanpito on koko ajan myös ajan tasalla, tilanteen päivittämiseksi ei tarvitse poukkoilla ohjelmasta toiseen, toteaa Jaana Salopuro. – Lisäksi raportit ovat selkeitä ja hyviä, ja omia vakioraportteja saa luoduksi helposti.

Yhteinen tahtotila

Ehtookoto ry:n ja Maestron yhteistyö on toimistopäällikön mukaan sujunut hienosti.

– Meillä on yhteinen tahtotila. Vuoropuhelu on avointa ja yhteistyö sujuvaa. Olemme myös mukana lomareskontraa koskevassa pilottihankkeessa.

– Maestrolla ollaan helposti lähestyttäviä, ja tyhmiäkin kysymyksiä voi kysyä. Asenne on, että ”hienoa kun kysyit”!

Automaattisesti oikeat tiedot

Maestron kaikkein suurimmiksi hyödyiksi Jaana Salopuro nimeää viranomaisilmoitukset ja virheettömyyden.

– Kun ohjelmasta saa lähetetyksi automaattisesti oikeat tiedot napin painalluksella, niin se on vaivatonta ja lisäksi virheetöntäkin. Se myös nopeuttaa työskentelyä ja vapauttaa aikaa muuhun, kun ei tarvitse erikseen mennä mihinkään nettisivuille tekemään viranomaisilmoituksia.

– Maestron ansiosta pystymme hoitamaan koko kirjanpidon hyvin pienellä miehityksellä. Maestroa on myös helppo oppia käyttämään, kun on kerran käyttänyt jotain sen osiota.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö