Kassajärjestelmä erikoistavarakauppaan

Toimitusjohtaja Timo Tiilikka, TT-Tools: ”Valitsimme aikanaan Maestron kaupan toiminnanohjausjärjestelmäksi erityisesti siksi, että myyntitapahtumat kassalla on Maestrossa mahdollista hoitaa erittäin nopeasti.”

Maestro Myymäläjärjestelmä on ammattilaisten kassajärjestelmä ja myynnin työkalu - myös B2B-kaupassa

Kassajärjestelmämme monipuolisuus näkyy lähes kaikilla myymälähallinnan ja myynnin eri osa-alueilla:

 • Se on saumaton osa talous- ja materiaalihallintoa sekä verkkokauppaa.
 • Pitkälle viety automaatio vähentää hallinnon työt minimiin.
 • Välitilinpäätösvalmius kuukausittain.
 • Lahjakorttien ja bonusten käsittely ei aiheuta sotkuja hallintoon.
 • Saat monipuolisen kortittoman kanta-asiakasjärjestelmän. Kanta-asiakkuus voidaan perustaa vaikka lennossa myyntitapahtuman aikana.
 • Aina ajantasainen rekisteri ja kanta-asiakashinnastot mahdollistavat kampanjoiden oikean kohdistamisen, myyntitilastot ja myyntien seurannan maksutavasta riippumatta.
 • Saamiset ovat aina reaaliajassa ajantasaisten myynti- ja korttireskontrien myötä.
 • Tuotehallinta on helppoa. Ja raportit, haut ja esimerkiksi kätevä inventointi varmistavat, että myyjä on aina tuotteidensa tasalla.
 • Myyntitilauksesta voit muodostaa suoraan ostotilauksen tuotteiden toimittajille. Linkki myynnin ja oston välillä säilyy automaattisesti, ja tuotteen varastosaldot päivittyvät heti.
 • Jälkitoimitukset tulevat automaattisesti, ja ketjutusta on helppo seurata.

Tehosta automatisoimalla rutiinit

Automaattiset vientien kirjaukset, ja automatisoitu suoritusten käsittely säästävät hallinnon työaikaa. Korttisaamiset ovat aina reaaliajassa, koska käsityönä tehtäviä reskontratäsmäytyksiä ei ole, ja luottokorttiprovisot käsitellään automaattisesti.

Kassatilitykset hoituvat myös automaattisesti, samoin valvonta ja raportointi on automatisoitu. Taseessa saamiset ovat aina reaaliajassa.

Myöskään lahjakorttien käsittely ei aiheuta hallinnollista työtä – lahjakorttireskontran avulla verojen käsittely automatisoituu, ja kassasta otot näkyvät kirjanpidossa kertakirjauksella. Samoin myyntisaamiset kuittaantuvat automaattisesti.

Maestro Myymäläjärjestelmän avulla myymäläkokonaisuuden hallintaan saadaan tehokkuutta. Se auttaa palvelemaan asiakastasi paremmin, ja myymään enemmän.

Se kertoo varastosaldot osto- sekä myyntitietoineen, samalla kun kirjaustapahtuma on helppo tehdä yhdessä näkymässä. Kirjauksen aikana valitaan tapahtuman status – eli tehdäänkö tarjous, myyntitilaus vai maksutapahtuma tai lasku.

Myös myymälä- tai paikkakuntakohtaiset sesonkiostot voi tuoda vaivattomasti järjestelmään, jolloin myynnin vauhdittaminen on helppoa.

Myös varastot, myynnit ja saamiset päivittyvät reaaliajassa suoraan taloushallintoon. Se on kytketty saumattomasti myös verkkokauppaamme – eli esimerkiksi asiakkaan ostot verkossa näkyvät myös kassalla.

Koska kassajärjestelmä on saumaton osa muuta kokonaisuutta, tuotehallinta ja asiakastiedot ovat aina ajan tasalla – samoin kuin maksutapahtumien vaikutukset tulos- ja taselaskelmiin.

 

TT-Tools, Vantaa: ”Valitsimme aikanaan Maestron kaupan toiminnanohjausjärjestelmäksi erityisesti siksi, että myyntitapahtumat kassalla on Maestrossa mahdollista hoitaa erittäin nopeasti.

Tämä on tärkeää, koska siinä vaiheessa kun asiakas on kerännyt tarvitsemansa tuotteet, on tällä usein kiire ulos ovesta.

Tehosta myynnin työtä kivijalkakaupan kassalla

Maestron kassajärjestelmän avulla voit

 • Vähentää myynnin ja hallinnon työtä kirjaamalla asiat toiminnanohjaukseen vain kerran.
 • Tehdä materiaalihallinnosta saumaton osa toiminnanohjausta.
 • Pitää varastot aina reaaliajassa.
 • Viedä myynnit ja saamiset automaattisesti suoraan taloushallintoon.
 • Vähentää korttimaksujen käsittelyn työvaiheet minimiin sisäänrakennetun korttimaksujen käsittelyn ansiosta.
 • Hyödyntää kortitonta kanta-asiakasjärjestelmää myyntitapahtumassa ajantasaisten kanta-asiakashinnastojen ja kampanjoiden kohdistamisen myötä.
 • Käsitellä lahjakortteja reaaliaikaisesti sekä kassalla että verkkokaupassa.

Hallitse ja kehitä kanta-asiakkuuksia

Kanta-asiakkaissa on kannattavan liiketoiminnan tukiranka, heitä kannattaa kuulla tarkasti. Kanta-asiakasohjelman rakentaminen onnistuu sitä paremmin, mitä monipuolisempaa ja jalostetumpaa tietoa asiakkaista on kerätty, ja miten sitä osataan hyödyntää myynnin ja asiakastyytyväisyyden kasvattamiseksi.

Koska Maestrossa koko myymäläketju on samassa järjestelmässä, tiedot siirtyvät suoraan ketjujohdosta yksittäisille kassoille. Ja toisinpäin – myyntiluvut ja muut asiakastiedot ovat johdon hyödynnettävissä reaaliaikaisesti.

 • Kanta-asiakkuus on kortiton.
 • Kampanjoiden tarkka kohdistaminen on helppoa.
 • Asiakkaan ostokäyttäytymisen hyödyntäminen on helppoa, mukana ovat myös verkkokaupassa tehdyt ostot.
 • Kanta-asiakashintoja ja bonuksia on helppo ylläpitää.
 • Kanta-asiakkuus voidaan perustaa lennossa vaikka kesken myyntitapahtuman.

Kitakone Oy, Jyväskylä: ”Kivijalkaliikkeessä asioidessaan asiakkaillamme on yleensä kiire, ja erityisesti aamun ruuhkatuntien aikana nopea myyntitilanne on kaikkien osapuolien etu. Ostettavien tuotteiden keräämisen ja kirjaamisen on tapahduttava nopeasti. Tilausten syöttäminen kertakirjauksella on myös ehdottoman tärkeää.

Useimmat asiakkaistamme ovat laskutusasiakkaita, mutta palvelemme myös kuluttajia, joten myös kassajärjestelmän on oltava osa samaa kokonaisuutta. Meidänkaltaiselle liiketoiminnalle on ominaista, että myytäviä tuotteita on valtava määrä. Tuotteiden hallinnan on oltava helppoa ja varastosaldojen aina ajan tasalla. Tämä liittyy osittain sujuvaan myyntitapahtumaan, mutta on tärkeää myös kannattavuuden kannalta.”

Optimoi myyntiä myös B2B-kaupassa

Maestro Myynninohjaus on täydellinen avaimet käteen -ratkaisu myynnin hallintaan B2B- kaupassa. Ratkaisu on saumaton osa muuta myynnin- ja toiminnanohjausta ja mahdollistaa myynnin ohjaamisen strategisena osana yrityksen toimintaa.

Maestro Myynninohjauksen avulla voit

 • Tarjota myyjälle tieto asiakkaan palvelemiseen ja kaupan tekemiseen.
 • Tuoda myyntiprosessi osaksi järjestelmää.
 • Tehostaa projektityöskentelyä.
 • Laskea tarjoukset reaaliaikaisen tiedon pohjalta.
 • Kirjata tiedot yhdellä kertaa.

Maestrossa myynnin työkalut ja toiminnanohjaus ovat samaa järjestelmää. Myynti kirjaa toiminnot suoraan toiminnanohjaukseen, jolloin myynnin johtaminen ja raportointi parantuvat.

Myyjän näkökulmasta parantuneet asiakastiedot, suunnittelu ja johtaminen selkeyttävät työtä ja tuovat lisää myyntiä parantuneen asiakaspalvelun myötä.

Näppärä tarjouslaskenta mahdollistaa nopean reagoinnin asiakkaan tarpeeseen. Tarjoukset voi tehdä lennossa myyntitapahtuman aikana, kuten myös myyntitilauksen tai laskun. Tuotekortin riveillä on tuotekohtaiset alennukset, ja tieto siitä, mitä alennustyyppiä on käytetty.

Varastosaldot nähdään luonnollisesti reaaliajassa – myös se, millä ostotilauksella tuotetta on tilattuna, ja millä myyntitilauksella sitä on varattuna.

Toimitus- ja laskutustiedot voidaan päivittää helposti esimerkiksi tapahtuman aikana, ja tieto päivittyy reaaliajassa muuhun toiminnanohjaukseen.

Urheilu-Koskimies, Lappeenranta: ”Ennen hallinnon työt valmistuivat iltapäivällä kahden aikaan. Maestron käyttöönoton jälkeen aikaa on säästynyt päivittäin neljä tuntia muille tehtäville.”

Osaatko ostajaa? Puhutko samaa kieltä potentiaalisten asiakkaidesi kanssa?

Millaista on suomalaisten yrityspäättäjien ostokäyttäytyminen? Kysyimme suomalaisilta kaupan alan päättäjiltä, miten he ostavat. Lähes 600 vastaajaamme kertoivat, millaisia ongelmia he ostajina kohtaavat ja millaisia ovat heidän odotuksensa ostajina.

Mitkä ovat yrityspäättäjien motivaattorit uusintaostoille ja missä ovat ostamisen esteet? Koostimme vastauksista selkeän graafisen raportin.

Tehdäänkö B2B-myyntiä teillä myyjän vai ostajan ehdoilla? Myyntiä tutkitaan paljon, mutta kuinka hyvin yritykset ovat selvillä siitä, millaisia ovat ostajien odotukset ja toiveet. Jotta myyntiä voidaan kehittää ja tehostaa, täytyy tietää, mikä ostajille on tärkeää.

Lue lisää ja lataa raportti käyttöösi täältä!

 

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö