Kivipuro ry: Sosiaali- ja terveysalan ohjelmat yhdistyivät Maestroon vaivatta

– Maestro oli monipuolisin ja tasalaatuisin, ja sen rajapintaratkaisut olivat fiksuja ja järkeviä, kun ne monilla muilla olivat joko kalliita tai mahdottomia, sanoo talouspäällikkö Olli Makkonen Kivipuro ry:stä. Yhdistys on käyttänyt Maestroa vuoden verran ja löytänyt Maestron verkostosta myös tilitoimistokumppanin, joka tuntee hoitoalaa

Seinäjokelainen Kivipuro ry on vanhustenpalveluja tuottava yhdistys, joka tarjoaa kotihoitoa, palveluasumista, kuntoutusta ja ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Yhdistys työllistää 129 henkilöä, sillä on neljä toimipistettä, 43 kuntoutuspaikkaa, 43 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja 85 vuokra-asuntoa.

Turha työ ja turhat paperit historiaan

– Ongelmamme oli, että ihmiset tekivät hirvittävästi töitä, mutta meillä ei ollut yhtenäistä prosessia, vaan kaikki tekivät omaan tahtiinsa ja paljon tehtiin paperisena, kuvailee Olli Makkonen tilannetta ennen Maestroon siirtymistä. – Kirjanpito laahasi jäljessä ja raportointi samoin.

Organisaatiouudistuksen jälkeen Kivipuro ry:n uusi johtoryhmä halusi järkeistää myös taloushallintoa; sähköistää, yhtenäistää ja modernisoida sen.

– Suurin syy Maestron valintaan oli se, että he pystyivät tarjoamaan pitkäaikaisen ratkaisun, ja lisäksi monipuolisimman. Maestrolla kaikki hoituu samalla ohjelmistolla laskuista palkkoihin.

Myös tietojen siirrettävyys hoitoalan omista ohjelmistoista (asiakastietojärjestelmä, palkanlaskenta) oli Maestrolla aivan omaa luokkaansa.

– Kaikki rajapinnat onnistuivat Maestrolla helposti. Heidän rajapintaratkaisunsa olivat fiksuja ja järkeviä. Monilla muilla niiden toteuttaminen oli kallista tai mahdotonta.

Sujuvuutta, monipuolisuutta ja selvää säästöä

Nyt Kivipuro ry:llä on sähköinen ostolaskujen kierrätys ja arkistointi, ja se samoin kuin laskutus on yhdistetty asiakasprosesseihin.

– Se on mullistanut meidän työmme. Lähdetiedot ovat nyt jäljitettävissä ja prosessi on katkeamaton. Ja olemme käyttäneet Maestroa vasta vuoden emmekä vielä tunne kaikkia sen ominaisuuksia!

Työkäytäntöjen sujuvoittamisen ja sähköisen arkiston lisäksi Maestrosta on saatu muutakin, aivan konkreettista taloudellista hyötyä.

– Meiltä on kolme henkilöä eläköitymässä kolmen vuoden sisällä, eikä heidän tilalleen tarvitse nyt rekrytoida lainkaan uutta henkilökuntaa, toteaa Olli Makkonen.

– Parasta Maestrossa on monipuolisuus. Missään vaiheessa ei tule sellaista tilannetta, että jokin ei onnistuisi Maestrolla – aina löytyy ratkaisu! Maestro tarjoaa huikean potentiaalin, jopa kassajärjestelmän, jos sellaista tarvittaisiin.

Uusi kumppanikin Maestron kautta

Toimintaansa järkeistäessään Kivipuro ry on juuri siirtänyt kirjanpidon Maestroa käyttävälle tilitoimistolle. Tilitoimisto löytyi Maestron tilitoimistokumppaneista, ja vieläpä sellainen tilitoimisto, joka tuntee hyvin hoitoalaa, koska monet sen asiakkaista ovat alalla.

– Tilitoimistolla on kokemusta Maestron käytöstä, meillä ei vielä ole. Heillä on lisäksi tällä toimialalla muitakin asiakkaita, joten nyt meidän ei tarvitse miettiä ratkaisuja ja ongelmia yksin, toteaa talouspäällikkö Makkonen muutoksen hyödyistä.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö