Voiko taloushallinnon järjestelmä ennakoida tulevia kuluja?

Kuljetusalan yrityksessä taloushallinnon automaation puute voi estää reaaliaikaisen tiedon saamisen yrityksen talouden nykytilasta – ja sitä kautta myös tehokkaan tulevaisuuden ennakoinnin.

Esimerkkinä vaikkapa:

  • Saadaanko huoltokustannukset raportointiin kohdistettuna yksittäiseen ajoneuvoon?
  • Saadaanko ostolaskuista tieto suoraan käyttöomaisuuskirjanpitoon, ja automaattiset poistot taseeseen?
  • Saadaanko kaikista kalustoon liittyvistä kuluista reaaliaikainen tieto?

Jotta talouden lukuihin saataisiin reaaliaikainen näkymä, on lukujen tuottamista pystyttävä nopeuttamaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa tietojen syöttämistä kertakirjauksella ja automaatiota saman tiedon siirtymisessä taloushallinnon funktiosta toiseen, kuten myyntilaskutuksesta kirjanpitoon. Tai muista funktioista taloushallintoon, kuten työvuorosuunnittelusta palkanhallintaan.

Ennakointi on hankalaa, jos aikaa menee suhteettoman paljon tarvittavien avainlukujen laskemiseen. Avainlukuihin on päästävä käsiksi nopeasti, ja mahdollisimman automaattisesti. Avainluvuista on oltava tietoa myös pidemmältä ajalta, jotta menneen perusteella voidaan tehdä johtopäätöksiä tulevasta.

Kun tieto menneestä pystytään tuottamaan liki täysin automaattisesti, saadaan aina reaaliaikainen kuva siitä, mitä yrityksen taloudessa tapahtuu.

Tämä tieto – yhdessä menneestä koottujen raporttien kanssa – auttaa talousjohtoa ennustamaan myös tulevaisuutta ja johtamaan yrityksen tekemiä päätöksiä tiedolla.

Näin voidaan ennakoida ja välttää liiketoiminnan sudenkuopat – aina hajoavista renkaista liian korkeisiin ylityökustannuksiin.

Eli on hyvä hetki kysyä itseltä – johdetaanko yritystä tiedolla vai tunteella?

Maestro auttaa ennakoinnissa

Me maestrolaiset ymmärrämme kuljetusalan tarpeet, ja lupaamme sujuvan vaihtoprosessin. Olemme tehneet taloushallinnon ohjelmistokokonaisuutta jo reilusti yli 30 vuotta. Ratkaisumme avulla yrityksesi saa päätöksenteon tueksi reaaliaikaista tietoa liiketoimintasi tilasta ja tehostat taloushallinnon rutiinejasi. Samalla saavutat merkittäviä kustannussäästöjä.

Järjestelmämme käytetään turvallisesti Maestron konesalista, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia ylläpidosta tai päivityksistä. Maestron ratkaisut toimivat yhtenäisellä alustalla, jolloin tietoja tarvitsee kirjata vain kerran, jonka jälkeen ne siirtyvät reaaliaikaisesti kirjanpitoon ja raportteihin.

Voit hankkia Maestron yrityksesi käyttöön joustavasti SaaS-mallilla, rahoituksella tai investointina – aina turvallisesti Maestron konesalista.

Esimerkkejä kuljetusalan asiakkaistamme

 

Lue lisää Maestron taloushallinnosta kuljetusyrityksille

Edellinen artikkeli

Verkkokauppaa ei ole varaa tehdä huonosti – mitä kotimaiset verkko-ostajat haluavat?

Seuraava artikkeli

Paljonko ostolaskujen automatisoinnilla voi säästää työaikaa? Minkälaisia laskuja voidaan automatisoida?

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö