Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy: Maestro tehosti kirjanpitoa ja raportointia

Kun Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy otti Maestron kirjanpito-ohjelmat ja sähköisen laskujen kierrätyksen käyttöön vuonna 2016, tavoitteena oli ajansäästö kirjanpidossa ja raportoinnin parantaminen. Tavoite toteutui yli odotusten: kirjanpitoon kulunut aika putosi kolmannekseen entisestä.

Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy on Koillismaalla, Savossa ja Pohjois-Karjalassa toimiva, vuonna 1961 perustettu perheyritys ja osa Kaukokiitoa. Yrityksellä on 250 työntekijää, 87 autoa ja seitsemän terminaalia. Päätoimipiste on Kuusamossa.

Maestrolla hyvä maine

– Meillä tarvittiin sähköinen ostolaskujen kierrätys, kertoo haastattelun aikaan talouspäällikkönä toiminut Tuomas Anttila yhteistyön taustasta. – Laskujen lähetteleminen toimipisteestä toiseen allekirjoitettavaksi ei vain enää ollut tätä aikaa.

Vaihtoehtoja tutkittaessa huomattiin myös kirjanpitojärjestelmän käyneen vanhanaikaiseksi.

– Maestron valintaan ei ollut yhtä selkeää syytä. Kuulostelimme kokemuksia käyttäjiltä, eikä maineongelmia ollut. Paketti oli asiallisen tuntuinen, Anttila toteaa.

Nyt Kantola & Koramossa on Maestron kirjanpito, reskontrat ja palkanlaskenta, matkalaskujen käsittely ja sekä MaestroNG Ostolaskujen käsittely.

Kertakäsittely säästää rajusti aikaa

– Kirjanpito on tehostunut. Maestro tuo hirvittävän paljon ajansäästöä, kun kertakäsittelyllä päästään valmiisiin maksuaineistoihin. Myös ostolaskujen hyväksymisjärjestelmästä olemme pitäneet, Tuomas Anttila sanoo.

Tavoitteena oli säästää aikaa kirjanpidossa, jotta raportointiin voitaisiin panostaa enemmän ja sitä voitaisiin hyödyntää aiempaa paremmin.

– Vanhalla järjestelmällä yhden henkilön työaika meni kokonaan kirjanpidon ja ostoreskontran hoitoon. Nyt siihen tarvittava aika on pudonnut noin 35 prosenttiin! Kirjanpito on siis todella tehostunut, kiittää Tuomas Anttila.

Kantola & Koramo Oy:ssä päästään hyödyntämään myös raportointia toden teolla.

– Nyt voimme analytiikan avulla ohjata toimintaa ja miettiä, mihin raha uppoaa.

Sujuva käyttöönotto

Maestron kirjanpidon käyttöönottoa yrityksessä Tuomas Anttila kiittää sujuvaksi.

Laura Viertola otti asian todella hyvin haltuun ja käyttöönotto eteni kuin juna. Maestron vakio-ohjelmat soveltuivat Kantola & Koramon käyttöön sellaisenaan, ilman muokkauksia. Näin toimitusaikakin saatiin pysymään kohtuullisena. Vaivatonta linjaa jatkaa se, että kuljetusliike käyttää ohjelmistoja Maestron konesalista, mikä merkitsee, ettei omia servereitä tai varmuuskopiointia tarvita ja ohjelmistot päivittyvät aina automaattisesti.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö