Anna automaation auttaa taloushallinnon, ostolaskujen käsittelyn ja palkkahallinnon rutiineissa

Anna automaation auttaa taloushallinnon, ostolaskujen käsittelyn ja palkkahallinnon rutiineissa

Maestrossa taloushallinnon kokonaisuuden pitkälle viety automaatio mahdollistaa reaaliaikaisen avainlukujen tuottamisen ja tiedon saamisen yrityksen talouden nykytilasta. Kun samalla tieto menneestä pystytään tuottamaan liki täysin automaattisesti, talousjohdolla on koko ajan reaaliaikainen kuva siitä mitä yrityksen taloudessa tapahtuu – ja mahdollisuus myös tulevaisuuden ennakointiin.

Käytännössä tämä saavutetaan ainoastaan aidolla kertakirjauksella, ja automaattisella tiedon siirtymisellä taloushallinnon funktiosta toiseen – kuten esimerkiksi ostolaskuista ja myyntilaskutuksesta suoraan kirjanpitoon. Tai muista funktioista taloushallintoon, kuten työvuorosuunnittelusta palkanhallintaan.

Entä ostolaskujen automatisointi, tarvitaanko robotiikkaa ja tekoälyä?

Niin tekoälyn kuin robotiikan osalta mielenkiintoinen yrityksen toiminnan osa-alue on taloushallinto. Syinä tähän lienee talousprosessien säännönmukaisuus, sekä sitä ohjaava lainsäädäntö. Samoin kohderyhmä näiden prosessien automatisoinnin osalta on lähes rajaton.

Olemmekin lähestyneet ostolaskujen käsittelyn automaatiota siitä näkökulmasta, että ihminen luo mahdollisimman pitkälle säännöt joilla automaation tulee toimia. Tällöin ostolaskujen käsittely on läpinäkyvää ja automaatio tekee tarkalleen sen, mitä sen on pyydetty tekemään. Automaatiota voidaan lisätä tekoälyn avulla. Lue lisää ostolaskujen tekoälyllä lisätystä automaatiostamme täältä.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa tehtyjen mittausten mukaan noin 40% laskuista on sellaisia säännöllisesti toistuvia, joiden käsittely voitaisiin automatisoida kokonaan. Automaation tuoman työajan säästön lisäksi käteisalennukset tulee hyödynnettyä optimaalisesti, ja turhat korkokulut jäävät myös historiaan.

 

Paljonko palkkahallinto teettää turhaa rutiinityötä?

Kun myös palkanlaskenta on kiinteä osa muuta taloushallinnon järjestelmää, automaatio hoitaa suurimman osan kirjauksista ja vie tiedon suoraan taloushallintoon – kirjanpidon aineisto voidaan tuottaa palkkojen osalta täysin automaattisesti. Myös palkkojen maksutiedot siirtyvät samalla maksuliikenteeseen. Automatiikka hoitaa myös jaksotukset ja sisäisen laskennan.

Kaikki tämä nopeuttaa palkanlaskijan työtä niin, että yksi palkanlaskija tekee jopa 1 000 palkkapussia kuukaudessa.

Lue lisää taloushallinnon kokonaisuudesta

 


Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy/Kaukokiito

Kun Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy otti Maestron kirjanpito-ohjelmat ja sähköisen laskujen kierrätyksen käyttöön vuonna 2016, tavoitteena oli ajansäästö kirjanpidossa ja raportoinnin parantaminen. Tavoite toteutui yli odotusten: kirjanpitoon kulunut aika putosi kolmannekseen entisestä. 

Lue lisää

 

Rinta-Joupin Autoliike Oy

Rinta-Joupin Autoliikkeen ottaessa Maestron käyttöön toimi yritys 14 sijainnissa ja työllisti n. 240 henkeä. Vuonna 2020 yrityksellä oli 23 liikettä ja työntekijöitä n. 500. Myös liikevaihto on lähes kaksinkertaistunut samassa ajassa. Sen sijaan taloushallinnon työntekijöiden määrä on pysynyt jotakuinkin samana.

Lue lisää

 

 

 


Maestro Taloushallinto on ammattilaisen työkalu

Maestro on taloushallinnan kokonaisjärjestelmä, joka tekee kirjanpidosta, ostolaskujen käsittelystä ja palkanlaskennasta tehokasta ja tarjoaa reaaliaikaista, automaattisesti syntyvää informaatiota päätöksenteon tueksi. Jokainen tapahtuma kirjataan vain kerran, minkä jälkeen tieto on koko laajan järjestelmän käytössä.

Kirjanpidon automaatioasteemme on yli 95 %. Lisäksi valmiiden liittymien ansiosta säästät runsaasti työaikaa, joka normaalisti kuluu turhaan ylimääräisinä käsityönä tehtäviin uudelleenkirjauksiin. Samalla poistuvat kirjaamisen yhteydessä tapahtuvat näppäilyvirheet, ja ennen kaikkea taloushallinto pysyy automaattisesti ajan tasalla.

Harkitsetko taloushallinnon järjestelmän uudistamista?

Maestrolta saat taloushallinnon kokonaisuuden ilman aikaa vieviä räätälöintejä. Meillä on kaikki tehokkaaseen taloushallinnon hoitamiseen tarvittavat toiminnot:

  • Kirjanpidon ja maksamisen ohjelmistot: kirjanpito, käyttöomaisuuskirjanpito, konsernilaskenta, pankkiyhteydet, budjetit
  • Palkkahallinnon osiot: palkanlaskenta ja liittymät eri toimialojen työvuorosuunnittelujärjestelmiin, verkkopalkka, matkalaskut
  • Myynnin ohjelmistot: myyntitilaukset, myyntilaskutus ja -reskontra, sopimuslaskutus, sähköinen laskutus, karhut, vuokranvalvonta
  • Kassatoiminnot
  • Sähköinen ostolaskujen vastaanotto ja käsittely, automatisointi
  • Raportointitoiminnot: Sisäinen laskenta, monipuolinen raportointi, maksuvalmiusennuste, Talgraf-raportointi.

Tämän kaiken saat kertakirjaavana kokonaisuutena, jonka toki voit toteuttaa pala kerrallaan tarpeiden mukaan. Järjestelmää käytetään vaivattomasti netin kautta Maestron pilvipalvelusta, joten se on käytettävistä missä tahansa.

 

Haluatko tietää lisää?

Voimme sopia esittelystä joko tulemalla paikan päälle, tai aloittaa vaikkapa etäesittelyllä oman tietokoneesi kautta.

Jesse Järvinen
Avainasiakaspäällikkö

Puh. 0207 505 649
jesse.jarvinen@maestro.fi

Edellinen artikkeli

Harkitsetko verkkokaupan vaihtamista tai käyttöönottoa?

Seuraava artikkeli

Laadukasta ja nopeaa palvelua arvostetaan – Maestrolle erinomaiset tulokset asiakastyytyväisyyskyselyssä

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö