Näillä tunnusluvuilla kuljetusalaa johdetaan vuonna 2022

Maestro haastatteli suomalaisten kuljetusalan yritysten talousjohtoa. Tutkimus toteutettiin keväällä ja kesällä sähköposti- ja puhelinkyselyin sellaisten yritysten keskuudessa, jotka eivät tällä hetkellä käytä Maestron ratkaisuja. Lisäksi syvähaastattelimme Maestron nykyisiä kuljetusalan asiakkaita.
Miksi tutkimme kuljetustoimialaa?
Maestroa käyttää jo 20 kuljetusalan yritystä – myös Suomen suurimpiin kuuluvia – ja kuljetusala onkin yksi tärkeimmistä asiakasryhmistämme. Toteutimme tämän tutkimuksen ymmärtääksemme paremmin alan erityispiirteitä ja auttaaksemme osaltamme yrityksiä vastaamaan muuttuneen markkinan vaatimuksiin.

Miltä kuljetusalan taloushallinto näyttää vuonna 2022?

Kuljetusala elää nyt haastavia aikoja. Nopeasti kasvaneet polttoainekustannukset ja arvaamaton markkinatilanne koettelevat kannattavuutta, ja haastavat yritykset keksimään keinoja tehostaa toimintaa sekä keventämään kustannuksia.

Taloushallinnolla on erityinen rooli näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Taloushallinnon on seurattava saatavia, sekä kokonais- ja hankintakustannuksia tarkkaan. Tiedon on liikuttava nopeasti ja raportoinnilta toivotaan reaaliaikaisuutta, mutta manuaaliset kirjaukset ja laskujen käsittelyn hitaus aiheuttavat haasteita.

Taloushallinnon kokonaisratkaisuna Maestro auttaa kuljetusalan yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa vähentämällä käytössä olevien työkalujen määrää, ja lisäämällä eri toimintojen välistä automaatiota.

Raportissa käsitellään mm. seuraavia asioita kuljetustoimialalta:

  • Mitä järjestelmiä on käytössä
  • Mitkä ovat taloudelliset näkymät
  • Mitkä hallinnolliset rutiinit vievät aikaa
  • Mitkä ovat talouden tärkeimmät tunnusluvut tärkeysjärjestyksessä
  • Kuinka usein näitä tunnuslukuja seurataan
  • Mielipiteitä jakavat talouden tunnusluvut

 

Voit ladata tutkimusraportin käyttöösi täältä
Edellinen artikkeli

Isännöintialan uudistaja ISTO luottaa Maestroon

Seuraava artikkeli

Miltä verkkokauppa näyttää Suomessa 2022?

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö