Yksi kumppani vai seitsemän eri toimittajaa?

Maestro on toimittanut taloushallinnon järjestelmäratkaisuja autokauppojen tarpeisiin yli 15 vuoden ajan. Tässä ajassa olemme oppineet ymmärtämään alan vaatimukset hyvin ja uskallammekin tämän perusteella väittää, että tarjoamme parhaan taloushallinnon kokonaisratkaisun autoalan tarpeisiin. Mutta kehitys kehittyy, emmekä tämän vuoksi halua levätä laakereillamme, vaan teemme huomattavia tuotekehityksellisiä panostuksia erityisesti autoalan tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Kokosimme tähän viisi syytä valita Maestro autokaupan taloushallinnon järjestelmäksi.

1. Eroon monimutkaisista taloushallinnon sovelluskokonaisuuksista

Tyypillinen tilanne autoalalla on, että käytössä on toiminnanohjausjärjestelmä (CD-400, Solteqin Automaster tai Alkali Websales), jonka lisäksi käytössä on oma ratkaisu ostolaskujen käsittelyyn, myyntilaskujen lähettämiseen ja kirjanpitoon. Näiden lisäksi käytössä voi olla vielä erillinen palkanlaskennan työkalu sekä kassajärjestelmä. Tämän kokonaisuuden hallinta ja käyttäminen on usein kaikkea muuta kuin tehokasta, eikä tiedon liikkuminen ratkaisujen välillä ole aina automaattista.

Maestrossa on valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan. Lopputuloksena nopeampi, yksinkertaisempi ja selkeämpi järjestelmäkokonaisuus.

Maestro toimitetaan turvallisesti meidän konesalistamme, jolloin pääset eroon myös aikaa vievästä ylläpitotyöstä.

2. Automatisoi taloushallinnon rutiinit

Autoalalla ostolaskujen määrä on tyypillisesti valtava. Monissa yrityksissä ostolaskuja kierrätetään, hyväksytään, arkistoidaan ja käsitellään yhä paperisina, joka on hidasta ja aikaa vievää työtä. Käytössä voi olla myös ostolaskujen käsittelyyn tarkoitettu erillissovellus. Myös myyntilaskujen lähettämiseen voi olla erillinen sovellus.

Maestron avulla ostolaskujen käsittely ja kierrätys tapahtuu helposti sähköisesti ja kertakirjausperiaatteella. Kerran hyväksytty maksu siirtyy välittömästi kirjanpitoon. Myös laskujen tarkastaminen on helppoa, kun samalla voi vertailla aiempien vastaavien laskujen summia nykyiseen. Voit myös kohdistaa esimerkiksi ostolaskut rekisterinumeron perusteella suoraan oikeaan autoon.

Kulupuskuriautomaatio nopeuttaa tekemistä

MaestroNG Ostolaskuihin on autokauppatoimialaa varten toteutettu automaatio, jolla vähennetään ostolaskujen rutiininomaisiin tiliöinteihin ja rekisteritunnuksien tallennukseen vaadittavaa manuaalista työtä.

Automaatio hoitaa laskun tunnistamisen toimittajan, laskun viitetiedon sekä ostajan perusteella. Verkkolaskusanoman tiliöintiehdotukset hyödynnetään automaattisesti, ja tiliöinti hoituu automaattisesti laskurivitasolla.

Verkkolaskusanomalta tunnistetaan myös rekisteritunnus automaattisesti.Ostolaskuissa on tiliöintirivikohtainen kenttä, johon rekisteritunnustieto tuodaan automaattisesti. Rekisteritunnus siirtyy laskun tietojen mukana ostoreskontraan sekä kirjanpitoon, jolloin sitä voidaan hyödyntää autoverolaskennassa.

Oston tiliöintitiedot rekisteritunnuksineen voidaan hyödyntää autokaupan myynnin järjestelmässä esimerkiksi katteen laskemisessa.

Myös myynnistä ja palkanlaskusta tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja reskontrat ovat aina ajantasalla. Maestrossa yli 95 % taloushallinnosta valmistuu täysin automaattisesti ilman käsityötä.

3. Reaaliaikaisuus talouden lukuihin tekee kannattavuuden seuraamisesta helppoa

Mikäli yrityksen kannattavuutta halutaan johtaa tunteen sijasta tiedolla, tarvitaan ajantasaisten myyntilukujen lisäksi reaaliaikaista tietoa kokonaiskuluista sekä kulupaikoista. Kuluja on myös seurattava aktiivisesti, jotta yrityksen todellinen taloudellinen tilanne tunnetaan ja osataan tarvittaessa tehdä muutoksia toiminnassa tietoon perustuen.

Maestrossa tämä on tehty helpoksi. Kerran syötetty tieto on heti käytettävissä joka paikassa. Tämä tarkoittaa, että:

  • Välitilinpäätöksen voit tehdä kuukausittain poistojen ja verojen jälkeen
  • Myynnit ja ostot näkyvät aina reaaliajassa sekä konsernitasolla että toimipaikoittain
  • Lyhyen aikavälin ennusteen voit tehdä ilman käsin tapahtuvaa tietojen keräilyä muutamassa sekunnissa.
  • Samoin tulosennusteen – pystyt tarkastelemaan tulos- ja tasevertailuja monipuolisesti myös lukuisia eri jaksoja rinnakkain itse valitsemallasi ajanjaksolla.

4. Kehittyvä järjestelmä ja panostukset autoalaan

Autoala on Maestron tärkeimpiä asiakasryhmiä. Tämä tarkoittaa, että autoalan tarpeet ja muutokset ovat erityisessä roolissa Maestron tuotekehityksessä. Järjestämme vuosittain autoalan asiakkaillemme tapahtuman, jossa käymme keskustelua käytännön asioista tässä ajassa ja suunnittelemme yhdessä tulevaisuutta.

Yksi merkittävä muutos, joka koskettaa autoalaa nyt ja lähivuosina, on autoihin liittyvä ostamisen muutos. Yhä useammin uudet autot hankitaankin käteisen tai rahoituksen sijaan yksityisleasing-mallilla. Tämä muutos asettaa autoalan uudenlaiseen tilanteeseen, jossa talouden lukujen merkitys kasvaa aiempaakin suuremmaksi. Maestro haluaa olla osa tämänkin haasteen ratkaisua.

5. Kustannussäästöt

Kun käytössä on useita järjestelmiä, jonka lisäksi saatetaan myös ylläpitää omaa konesalia tai maksaa konesalivuokraa toiselle toimijalle, nousevat kulut väistämättä korkeiksi. Ainakin, jos verrataan Maestroon, joka kykenee yhtenä toimittajana tarjoamaan autoalan toiminnanohjauksen kylkeen kaikki tarvittavat taloushallinnon ratkaisut ja toimittamaan ne vieläpä omasta konesalistaan.

Yksi kumppani on aina edullisempi kuin seitsemän toimittajan kokonaisuus.

Katso tästä Maestron kokonaisratkaisu autokaupalle
Edellinen artikkeli

B2B-kauppa siirtyy verkkoon B2C-kaupan vanavedessä

Seuraava artikkeli

Tuotepäällikkö Janne Jokelainen

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö