Yksi kumppani vai seitsemän eri toimittajaa?

Investointi Maestroon alkoi maksaa itseään välittömästi takaisin

MetroAuto Oy:n talouspäällikkö Jaana Hurmerinta: Meillä oli aiemmin kansainvälisestikin tunnetut taloushallinnon ja laskujenkäsittelyn sekä maksuliikenteen erillisratkaisut käytössä. Näitä järjestelmiä sitten vielä käytettiin kolmannen toimijan konesaleista käsin. Maksoimme premium-ratkaisuista premium-hintaa monelle eri taholle.

Maestron kanssa kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi, kun maksamme yhdestä ratkaisusta yhdelle toimittajalle. Investointi alkoikin maksaa itseään takaisin välittömästi, kun saimme Maestron käyttöön.”

Lue lisää MetroAuton kokemuksista
 

Maestro on toimittanut taloushallinnon järjestelmäratkaisuja autokauppojen tarpeisiin yli 15 vuoden ajan. Tässä ajassa olemme oppineet ymmärtämään alan vaatimukset hyvin ja uskallammekin tämän perusteella väittää, että tarjoamme parhaan taloushallinnon kokonaisratkaisun autoalan tarpeisiin.

Kokosimme tähän viisi syytä miksi yksi kumppani on aina edullisempi kuin seitsemän toimittajan kokonaisuus.

1. Pääset eroon monimutkaisista taloushallinnon sovelluskokonaisuuksista

Tyypillisesti autokauppatoimialalla on toiminnanohjausjärjestelmä (CD-400, Solteqin Automaster tai Alkali Websales), jonka lisäksi käytössä on oma ratkaisu ostolaskujen käsittelyyn, myyntilaskujen lähettämiseen ja kirjanpitoon. Näiden lisäksi käytössä voi olla vielä erillinen palkanlaskennan työkalu sekä kassajärjestelmä. Tämän kokonaisuuden hallinta ja käyttäminen ei ole tehokasta, eikä tiedon liikkuminen ratkaisujen välillä ole aina automaattista.

Maestrossa on valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin, ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan Maestrolla. Saat  nopeamman, yksinkertaisemman ja selkeämmän järjestelmäkokonaisuuden.

2. Voit automatisoida taloushallinnon rutiinit

Autoalalla ostolaskujen määrä on tyypillisesti valtava. Usein ostolaskuja kierrätetään, hyväksytään, arkistoidaan ja käsitellään yhä paperisina, joka on hidasta ja aikaa vievää työtä. Käytössä voi olla myös ostolaskujen käsittelyyn tarkoitettu kallis ja kankea erillissovellus. Myös myyntilaskujen lähettämiseen voi olla erillinen sovellus.

Maestron avulla ostolaskujen käsittely ja kierrätys tapahtuu helposti sähköisesti ja kertakirjausperiaatteella. Kerran hyväksytty maksu siirtyy välittömästi kirjanpitoon. Myös laskujen tarkastaminen on helppoa, kun samalla voi vertailla aiempien vastaavien laskujen summia nykyiseen.

Voit myös kohdistaa esimerkiksi ostolaskut rekisterinumeron perusteella suoraan oikeaan autoon.

Kuinka kulupuskuriautomaatio nopeuttaa tekemistä?

  • MaestroNG Ostolaskuihin on autokauppatoimialaa varten toteutettu automaatio, jolla vähennetään ostolaskujen rutiininomaisiin tiliöinteihin ja rekisteritunnuksien tallennukseen vaadittavaa manuaalista työtä.
  • Automaatio hoitaa laskun tunnistamisen toimittajan, laskun viitetiedon sekä ostajan perusteella. Verkkolaskusanoman tiliöintiehdotukset hyödynnetään automaattisesti, ja tiliöinti hoituu automaattisesti laskurivitasolla.
  • Verkkolaskusanomalta tunnistetaan myös rekisteritunnus automaattisesti. Ostolaskuissa on tiliöintirivikohtainen kenttä, johon rekisteritunnustieto tuodaan automaattisesti. Rekisteritunnus siirtyy laskun tietojen mukana ostoreskontraan sekä kirjanpitoon, jolloin sitä voidaan hyödyntää autoverolaskennassa.
  • Oston tiliöintitiedot rekisteritunnuksineen voidaan hyödyntää autokaupan myynnin järjestelmässä esimerkiksi katteen laskemisessa.
  • Myös myynnistä ja palkanlaskusta tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja reskontrat ovat aina ajantasalla.
  • Maestrossa yli 95 % taloushallinnosta valmistuu täysin automaattisesti ilman käsityötä.

3. Saat reaaliaikaisen näkymän talouden lukuihin

Kun yrityksen kannattavuutta halutaan johtaa tunteen sijasta tiedolla, tarvitaan ajantasaisten myyntilukujen lisäksi reaaliaikaista tietoa kokonaiskuluista sekä kulupaikoista. Kuluja on myös seurattava aktiivisesti, jotta yrityksen todellinen taloudellinen tilanne tunnetaan ja osataan tarvittaessa tehdä muutoksia toiminnassa tietoon perustuen.

Maestrossa tämä on tehty helpoksi. Kerran syötetty tieto on heti käytettävissä joka paikassa. Tämä tarkoittaa, että:

  • Välitilinpäätöksen voit tehdä kuukausittain poistojen ja verojen jälkeen
  • Myynnit ja ostot näkyvät aina reaaliajassa sekä konsernitasolla että toimipaikoittain
  • Lyhyen aikavälin ennusteen voit tehdä ilman käsin tapahtuvaa tietojen keräilyä muutamassa sekunnissa.
  • Samoin tulosennusteen – pystyt tarkastelemaan tulos- ja tasevertailuja monipuolisesti myös lukuisia eri jaksoja rinnakkain itse valitsemallasi ajanjaksolla.

4. Saat jatkuvasti kehittyvän järjestelmän

Autokauppatoimiala on Maestron tärkeimpiä asiakasryhmiä. Autoalan tarpeet ja muutokset ovat erityisessä roolissa Maestron tuotekehityksessä. Järjestämme vuosittain autoalan asiakkaillemme tapahtuman, jossa käymme keskustelua käytännön asioista tässä ajassa ja suunnittelemme yhdessä tulevaisuutta.

Yksi merkittävä muutos, joka koskettaa autoalaa nyt ja lähivuosina, on autoihin liittyvä ostamisen muutos. Yhä useammin uudet autot hankitaankin käteisen tai rahoituksen sijaan yksityisleasing-mallilla. Tämä muutos asettaa autoalan uudenlaiseen tilanteeseen, jossa talouden lukujen merkitys kasvaa aiempaakin suuremmaksi. Maestro haluaa olla osa tämänkin haasteen ratkaisua.

5. Saat kustannussäästöjä

Tietojärjestelmäkulut nousevat väistämättä, kun käytössä on useita järjestelmiä.  Maestro tarjoaa yhtenä toimittajana autoalan toiminnanohjauksen kylkeen kaikki tarvittavat taloushallinnon ratkaisut omasta konesalista.

Modernin liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan tietoa

Maestro on kotimainen ohjelmistotalo. Tarjoamme autoalan yrityksille kokonaisvaltaisen taloushallinnon ratkaisun, joka integroituu kaikkiin alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin – CD-400, Alkali Websales ja Automaster.

Tarjoamme autokaupallesi ratkaisut, joiden avulla tehostat taloushallinnon rutiineja, saat reaaliaikaisen näkymän yrityksen tilanteeseen sekä faktatietoa päätöksenteon tueksi.

Maestro tarjoaa yrityksellesi kannattavuuden edellytykset.

 

Lue lisää Maestron kokonaisratkaisusta autokaupalle

 

Yhteyshenkilösi Maestrolla

Jesse Järvinen
Avainasiakaspäällikkö
Puh. 0207 505 649
jesse.jarvinen@maestro.fi

Edellinen artikkeli

Tuotekehitysjohtaja Susanna Tenhunen

Seuraava artikkeli

Miten kuljetusyritys voi reagoida talouden muutoksiin?

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö