Sisäisten laskujen käsittely ja 5 muuta syytä valita Maestro autokaupan taloushallintoon

Kokosimme viisi syytä, miksi kannattaa valita Maestro autokaupan taloushallinnon järjestelmäksi.

1. Pääset eroon monesta eri järjestelmästä

Maestrossa on valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan – mukaan lukien ostolaskujen käsittely, myyntilaskut, kirjanpito, palkanlaskenta sekä kassajärjestelmä.

2. Kustannussäästöt

Maestro tarjoaa autoalan toiminnanohjauksen kylkeen kaikki tarvittavat taloushallinnon ratkaisut omasta konesalistaan. Yksi kumppani on aina edullisempi kuin seitsemän toimittajan kokonaisuus – erityisesti ylläpidon ja jatkuvuuden kannalta.

3. Automatisoit taloushallinnon rutiinien lisäksi myös ostolaskujen ja sisäisten laskujen käsittelyn

Maestrolla ostolaskut käsitellään, kierrätetään ja hyväksytään helposti sähköisesti ja kertakirjausperiaatteella. Kerran hyväksytty maksu siirtyy välittömästi kirjanpitoon.

  • Myös autokaupan sisäiset laskut voidaan kierrättää ja hyväksyttääsamassa järjestelmässä vaivattomasti ja nopeasti.
  • Ostolaskut ja sisäiset laskut kohdennetaan rekisterinumeron perusteella suoraan oikeaan autoon. Rekisteritunnus siirtyy laskun tietojen mukana ostoreskontraan sekä kirjanpitoon, jolloin sitä voidaan hyödyntää autoverolaskennassa.
  • Oston tiliöintitiedot rekisteritunnuksineen voidaan hyödyntää autokaupan myynnin järjestelmässä esimerkiksi katteen laskemisessa.

Myös myynnistä ja palkanlaskusta tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja reskontrat ovat aina ajantasalla. Maestrossa yli 95 % taloushallinnosta valmistuu täysin automaattisesti ilman käsityötä.

4. Reaaliaikaisuus talouden luikuihin tekee kannattavuuden seuraamisesta helppoa

Mikäli yrityksen kannattavuutta halutaan johtaa tunteen sijasta tiedolla, tarvitaan ajantasaisten myyntilukujen lisäksi reaaliaikaista tietoa kokonaiskuluista sekä kulupaikoista. Maestrossa tämä on tehty helpoksi. Kerran syötetty tieto on heti käytettävissä joka paikassa. Tämä tarkoittaa, että

  • Välitilinpäätöksen voit tehdä kuukausittain poistojen ja verojen jälkeen
  • Myynnit ja ostot näkyvät aina reaaliajassa sekä konsernitasolla että toimipaikoittain
  • Lyhyen aikavälin ennusteen voit tehdä ilman käsin tapahtuvaa tietojen keräilyä muutamassa sekunnissa.
  • Samoin tulosennusteen – pystyt tarkastelemaan tulos- ja tasevertailuja monipuolisesti myös lukuisia eri jaksoja rinnakkain itse valitsemallasi ajanjaksolla.

5. Kehittyvä järjestelmä ja jatkuvat panostukset autokauppatoimialaan

Autoala on Maestron tärkeimpiä asiakasryhmiä – olemme toimittaneet taloushallinnon järjestelmäratkaisuja autokauppojen tarpeisiin kohta 20 vuoden ajan. Autoalan tarpeet ja muutokset ovat erityisessä roolissa Maestron tuotekehityksessä.

Järjestämme vuosittain autoalan asiakkaillemme tapahtuman, jossa käymme keskustelua käytännön asioista tässä ajassa ja suunnittelemme yhdessä tulevaisuutta.

Ja esimerkiksi viime kesänä pyysimme autokaupan asiakkailtamme kehitysehdotuksia ostolaskujen käsittelyn tehostamiseksi. Näistä valikoimme neljä eniten ääniä saanutta, ja toteutimme ne seuraavaan päivitykseen – nyt ne ovat siis käytettävissä asiakkaidemme toiveiden mukaisesti.

 


Toyota Autotalot Oy toimistopäällikkö Pirkko Laine:

”Maestro pystyi parhaiten vastaamaan tarpeisiimme, ja autokaupan erityisvaatimuksiin soveltuvana kokonaisuutena oli selkeä valinta meille.
Kun useampi autotoimialan yritys sitä vahvasti suositteli, oli valinta lopulta helppo.”

MetroAuton talouspäällikkö Jaana Hurmerinta:

Investointi Maestroon alkoi maksaa itseään välittömästi takaisin. Mitään muutoksia emme olleet suunnitelleet siinä vaiheessa, kun tapasimme Maestrolaisia ensimmäisen kerran. Heidän ratkaisunsa kuitenkin vakuutti toimivuudessaan, ja harkinnan jälkeen päätimme vaihtaa Maestroon.”

Rinta-Joupin Autoliikkeen business controller Kim Hämäläinen:

Maestro tarjoaa meille erinomaiset edellytykset seurata kannattavuutta.Kerran syötetty tieto on käytettävissä heti kaikkialla – tieto myynneistä ja ostoista kulkee automaattisesti kirjanpitoon. Ostolaskujen nopea käsittely on tässä kriittisessä asemassa ja Maestrossa on tämän suhteen automaatio kohdillaan. Ostolaskut kyetään myös esimerkiksi kohdistamaan suoraan rekisterinumeron perusteella, jolloin myyntikatteen varmistaminen on helppoa.”

Mäkelän Auton talouspäällikkö Tellervo Parviainen:

Omasta puolestani, kymmenen vuoden kokemuksella, suosittelen varauksetta Maestroa kaikille autoliikkeille. Maestro on helppokäyttöinen ja kehittyvä työkalu, jonka avulla kykenee hoitamaan koko autoliikkeen taloushallinnon yhtenäisellä ratkaisulla ja jonka käyttöönotto tapahtuu helposti. Maestro yrityksenä on palveleva ja vahvasti sitoutunut autoalaan.”

Auto-Killan talouspäällikkö Sanna Yliruka:

Nykyinen ohjelmisto antaa mahdollisuuden kehittää taloushallinnon rutiinien automatisointia. Ohjelmistossa suurin hyöty on siinä, että voidaan tehdä kertakirjausperiaatteella asioita, esimerkiksi käyttöomaisuuteen viedyt esineet ja asiat on yhdellä kirjauksella kirjattu kirjapitoon saakka. Yhteistyö Maestron kanssa on ollut hyvää, ihan sieltä projektin suunnitteluvaiheesta alkaen. Käyttöönotossa ja käyttöönoton jälkeen olemme saaneet hyvin tukea. Olemme olleet tyytyväisiä Maestroon ja Maestron asiakastukeen.”


Modernin liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan tietoa

Maestro on kotimainen ohjelmistotalo. Tarjoamme autokaupalle kokonaisvaltaisen taloushallinnon ratkaisun, joka integroituu kaikkiin alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin – CD-400, Alkali Websales ja Automaster.

Tarjoamme autokaupallesi ratkaisut, joiden avulla tehostat taloushallinnon rutiineja, saat reaaliaikaisen näkymän yrityksen tilanteeseen sekä faktatietoa päätöksenteon tueksi.

Maestro tarjoaa yrityksellesi kannattavuuden edellytykset.

Lue lisää Maestron kokonaisratkaisusta autokaupalle
Edellinen artikkeli

Laadukasta ja nopeaa palvelua arvostetaan – Maestrolle erinomaiset tulokset asiakastyytyväisyyskyselyssä

Seuraava artikkeli

Tukka putkella taloushallinnon rutiineja koko päivä vai automaation tuomaa helpotusta?

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö