Miksi Mäkelän Autotalo suosittelee Maestroa varauksetta muille autokaupoille?

Mäkelän Autotalo on Keski-Uudellamaalla vuodesta 1947 palvellut täyden palvelun autoliike. Yhteinen taival Maestron kanssa alkoi jo vuonna 2010, kun yritys halusi yhtenäistää taloushallinnon eri toiminnoissa käytettävien järjestelmien kokonaisuutta. Tavoitteena oli, että toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi käytössä olisi vain yksi taloushallinnon ratkaisu.

Tärkeimmät vaatimukset uudelle järjestelmälle

  • soveltuvuus autoalan tarpeisiin
  • valmis yhteys käytössä olevaan toiminnanohjausjärjestelmään
  • ilman erillistä integraatioprojektia
  • halu vähentää käsin tehtävää työtä
  • parantaa läpinäkyvyyttä
  • helpottaa raportointia

Vaihtaminen ei ole käynyt mielessä

Tellervo Parviainen on toiminut Mäkelän Auton talouspäällikkönä yli 10 vuotta ja jo ennen nykyistä työtehtäväänsä, hän toimi yrityksen kirjanpitäjänä tilitoimiston kautta. Parviainen osallistui yhdessä toimitusjohtajan kanssa aikanaan myös uuden järjestelmän valintaan.

”Vaatimuksemme olivat alussa kovat, eivätkä niihin moni kyennyt tuolloin vastaamaan. Maestro valikoitui perusvaatimustemme täyttämisen lisäksi ohjelmiston helppokäyttöisyyden sekä kustannusten perusteella. Eikä valintaa ole tarvinnut kymmenen vuoden aikana katua”, kertoo Parviainen.

Autoala elää suurta murrosta erilaisten hankintamallien yleistyessä, joka tulee muuttamaan myös alan taloushallintoa. Parviainen seuraa kehitystä kiinnostuneena ja on tyytyväinen Maestron proaktiivisuuteen kehityksen suhteen. ”Toimivat ja kehittyvät työkalut sekä Maestron sitoutuminen autoalaan ovat syitä, joiden vuoksi meillä ei ole tarvetta edes pohtia vaihtoehtoisia taloushallinnon ratkaisuja”, Parviainen toteaa.

”Yksi asia on tullut selväksi tässä vuosien saatossa: Autoala on Maestrolle tärkeä asiakasryhmä.
He ovat kiinnostuneita kuulemaan meidän tarpeistamme ja kehittämään ratkaisuja niiden mukaisesti.”

Taloushallinnon järjestelmän vaihtamista pohtiville autokaupoille Parviainen lähettää seuraavanlaisia terveisiä Maestroon liittyen: ”Maestro on helppokäyttöinen ja kehittyvä työkalu, jonka avulla kykenee hoitamaan koko autoliikkeen taloushallinnon yhtenäisellä ratkaisulla ja jonka käyttöönotto tapahtuu helposti. Maestro yrityksenä on palveleva ja vahvasti sitoutunut autoalaan.

Omasta puolestani, kymmenen vuoden kokemuksella, suosittelen varauksetta Maestroa kaikille autoliikkeille.”


Toyota Autotalot Oy toimistopäällikkö Pirkko Laine:

”Maestro pystyi parhaiten vastaamaan tarpeisiimme, ja autokaupan erityisvaatimuksiin soveltuvana kokonaisuutena oli selkeä valinta meille.
Kun useampi autotoimialan yritys sitä vahvasti suositteli, oli valinta lopulta helppo.”

MetroAuton talouspäällikkö Jaana Hurmerinta:

Investointi Maestroon alkoi maksaa itseään välittömästi takaisin. Mitään muutoksia emme olleet suunnitelleet siinä vaiheessa, kun tapasimme Maestrolaisia ensimmäisen kerran. Heidän ratkaisunsa kuitenkin vakuutti toimivuudessaan, ja harkinnan jälkeen päätimme vaihtaa Maestroon.”

Rinta-Joupin Autoliikkeen business controller Kim Hämäläinen:

Maestro tarjoaa meille erinomaiset edellytykset seurata kannattavuutta.Kerran syötetty tieto on käytettävissä heti kaikkialla – tieto myynneistä ja ostoista kulkee automaattisesti kirjanpitoon. Ostolaskujen nopea käsittely on tässä kriittisessä asemassa ja Maestrossa on tämän suhteen automaatio kohdillaan. Ostolaskut kyetään myös esimerkiksi kohdistamaan suoraan rekisterinumeron perusteella, jolloin myyntikatteen varmistaminen on helppoa.”

Auto-Killan talouspäällikkö Sanna Yliruka:

Nykyinen ohjelmisto antaa mahdollisuuden kehittää taloushallinnon rutiinien automatisointia. Ohjelmistossa suurin hyöty on siinä, että voidaan tehdä kertakirjausperiaatteella asioita, esimerkiksi käyttöomaisuuteen viedyt esineet ja asiat on yhdellä kirjauksella kirjattu kirjapitoon saakka. Yhteistyö Maestron kanssa on ollut hyvää, ihan sieltä projektin suunnitteluvaiheesta alkaen. Käyttöönotossa ja käyttöönoton jälkeen olemme saaneet hyvin tukea. Olemme olleet tyytyväisiä Maestroon ja Maestron asiakastukeen.”

Lue muita autokaupan asiakastarinoitamme täältä

Yksi järjestelmä riittää

Maestrossa on valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan Maestrolla – mukaan lukien ostolaskujen käsittely, myyntilaskut, kirjanpito, palkanlaskenta sekä kassajärjestelmä.

Maestron avulla asiakkaamme ovat voineet luopua jopa seitsemän eri toimittajan erillisjärjestelmistä, ja saaneet tilalle yhden toimivan kokonaisuuden. Automasterin, CD-400:n, ja Websalesin tuottamat tiedot siirtyvät suoraan Maestroon.

Saat autokaupan toiminnanohjauksesi kylkeen yhdestä paikasta saman katon alta taloushallinnon, palkanlaskennan, kassajärjestelmän, ostolaskujen hyväksynnän, ajanvarauksen, verkkokaupan – kaikki samaa kokonaisuutta.

Lue lisää autokaupan kokonaisuudesta
Edellinen artikkeli

Posti luopuu paperisten rahtikirjojen käytöstä 1.2.2023, muista Maestron Unifaun-integraation mahdollisuus

Seuraava artikkeli

ISTO isännöintitoimistossa yksi kirjanpitäjä tekee kolmen työt – kiitos tehokkaan toimintamallin ja Maestron

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö