Miksi Mäkelän Auto ja MetroAuto suosittelevat Maestroa?

Mäkelän Auto Oy:n talouspäällikkö Tellervo Parviainen:

”Maestro on helppokäyttöinen ja kehittyvä työkalu, jonka avulla kykenee hoitamaan koko autoliikkeen taloushallinnon yhtenäisellä ratkaisulla ja jonka käyttöönotto tapahtuu helposti. Maestro yrityksenä on palveleva ja vahvasti sitoutunut autoalaan. Omasta puolestani, kymmenen vuoden kokemuksella, suosittelen varauksetta Maestroa kaikille autoliikkeille.” Lue lisää…


MetroAuto Oy:n talouspäällikkö Jaana Hurmerinta:

Meillä oli aiemmin kansainvälisestikin tunnetut taloushallinnon ja laskujenkäsittelyn sekä maksuliikenteen erillisratkaisut käytössä. Näitä järjestelmiä sitten vielä käytettiin kolmannen toimijan konesaleista käsin.

Pientä tyytymättömyyttä näitä ratkaisuja sekä toimittajia kohtaan oli ehtinyt syntyä, kun kokonaisuuteen liittyvää hallinnollista työtä kertyi meillekin melko paljon ja esimerkiksi tukipyynnöt piti tehdä englanniksi. Mitään muutoksia emme olleet suunnitelleet siinä vaiheessa, kun tapasimme Maestrolaisia ensimmäisen kerran. Heidän ratkaisunsa kuitenkin vakuutti toimivuudessaan, ja harkinnan jälkeen päätimme vaihtaa Maestroon.” Lue lisää…


Kokosimme viisi syytä, miksi valita Maestro autokaupan taloushallinnon järjestelmäksi.

1. Pääset eroon monimutkaisista taloushallinnon sovelluskokonaisuuksista

Maestrossa on luonnollisesti valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan – mukaan lukien ostolaskujen käsittely, myyntilaskut, kirjanpito, palkanlaskenta sekä kassajärjestelmä. Maestroa käytät turvallisesti omasta konesalistamme, jolloin pääset eroon myös aikaa vievästä ylläpitotyöstä.

2. Automatisoit taloushallinnon rutiinit – myös ostolaskuissa

Autoalalla ostolaskujen määrä on tyypillisesti valtava. Maestron avulla ostolaskujen käsittely ja kierrätys tapahtuu helposti sähköisesti ja kertakirjausperiaatteella. Kerran hyväksytty maksu siirtyy välittömästi kirjanpitoon.

Voit myös kohdistaa esimerkiksi ostolaskut rekisterinumeron perusteella suoraan oikeaan autoon.  Rekisteritunnus siirtyy laskun tietojen mukana ostoreskontraan sekä kirjanpitoon, jolloin sitä voidaan hyödyntää autoverolaskennassa.

Oston tiliöintitiedot rekisteritunnuksineen voidaan hyödyntää autokaupan myynnin järjestelmässä esimerkiksi katteen laskemisessa.

Myös myynnistä ja palkanlaskusta tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja reskontrat ovat aina ajantasalla. Maestrossa yli 95 % taloushallinnosta valmistuu täysin automaattisesti ilman käsityötä.

3. Reaaliaikaisuus talouden luikuihin tekee kannattavuuden seuraamisesta helppoa

Mikäli yrityksen kannattavuutta halutaan johtaa tunteen sijasta tiedolla, tarvitaan ajantasaisten myyntilukujen lisäksi reaaliaikaista tietoa kokonaiskuluista sekä kulupaikoista. Maestrossa tämä on tehty helpoksi. Kerran syötetty tieto on heti käytettävissä joka paikassa.

Tämä tarkoittaa, että:

  • Välitilinpäätöksen voit tehdä kuukausittain poistojen ja verojen jälkeen
  • Myynnit ja ostot näkyvät aina reaaliajassa sekä konsernitasolla että toimipaikoittain
  • Lyhyen aikavälin ennusteen voit tehdä ilman käsin tapahtuvaa tietojen keräilyä muutamassa sekunnissa.
  • Samoin tulosennusteen – pystyt tarkastelemaan tulos- ja tasevertailuja monipuolisesti myös lukuisia eri jaksoja rinnakkain itse valitsemallasi ajanjaksolla.

 

4. Kehittyvä järjestelmä ja jatkuvat panostukset autokauppatoimialaan

Autoala on Maestron tärkeimpiä asiakasryhmiä – olemme toimittaneet taloushallinnon järjestelmäratkaisuja autokauppojen tarpeisiin yli 15 vuoden ajan. Autoalan tarpeet ja muutokset ovat erityisessä roolissa Maestron tuotekehityksessä. Järjestämme esimerkiksi vuosittain autoalan asiakkaillemme tapahtuman, jossa käymme keskustelua käytännön asioista tässä ajassa ja suunnittelemme yhdessä tulevaisuutta.

Yksi merkittävä muutos, joka koskettaa autoalaa nyt ja lähivuosina, on autoihin liittyvä ostamisen muutos. Yhä useammin uudet autot hankitaankin käteisen tai rahoituksen sijaan yksityisleasing-mallilla. Tämä muutos asettaa autoalan uudenlaiseen tilanteeseen, jossa talouden lukujen merkitys kasvaa aiempaakin suuremmaksi. Maestro haluaa olla osa tämänkin haasteen ratkaisua.

5. Kustannussäästöt

Kun käytössä on useita järjestelmiä, jonka lisäksi saatetaan myös ylläpitää omaa konesalia tai maksaa konesalivuokraa toiselle toimijalle, nousevat kulut väistämättä korkeiksi. Ainakin, jos verrataan Maestroon, joka kykenee yhtenä toimittajana tarjoamaan autoalan toiminnanohjauksen kylkeen kaikki tarvittavat taloushallinnon ratkaisut ja toimittamaan ne vieläpä omasta konesalistaan. Yksi kumppani on aina edullisempi kuin seitsemän toimittajan kokonaisuus.

Modernin liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan tietoa

Maestro on kotimainen ohjelmistotalo. Tarjoamme autoalan yrityksille kokonaisvaltaisen taloushallinnon ratkaisun, joka integroituu kaikkiin alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin – CD-400, Alkali Websales ja Automaster.

Tarjoamme autokaupallesi ratkaisut, joiden avulla tehostat taloushallinnon rutiineja, saat reaaliaikaisen näkymän yrityksen tilanteeseen sekä faktatietoa päätöksenteon tueksi.

Maestro tarjoaa yrityksellesi kannattavuuden edellytykset.

 

Lue lisää Maestron kokonaisratkaisusta autokaupalle
Edellinen artikkeli

Kuinka Maestron automaatio tuo helpotusta hoiva-alan palkanlaskentaan?

Seuraava artikkeli

Ostolaskujen käsittely – kuukausittain toistuva piina

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö