Maestrolla iso säästö palkkahallintoon

Millainen teidän palkanlaskennan ohjelmistonne on? Onko se kiinteä osa muuta taloushallinnon järjestelmää, jossa automaatio hoitaa suurimman osan kirjauksista? Jos ei, Maestro on tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Palkanlaskenta on yksi sujuvimmista osista Maestron taloushallintoa

Maestrossa palkanlaskenta tuottaa suoraan täysin automaattisesti kirjanpidon aineiston. Se on sitä vaivattomuutta ja automaatiota, jota moni hoiva-alan hallinnon ammattilainen Maestrossa arvostaa.

Helppous syntyy muun muassa näistä viidestä elementeistä:

 • Palkkojen laskenta voidaan hoitaa automaattikirjauksilla, toistuvia palkkaeriä ei tarvitse syöttää aina uudelleen. Muuttuvien palkkalajien, kuten esimerkiksi matkojen ja ylitöiden, osalta tiedot tulevat suoraan Maestron matkalaskusovelluksesta ja liittymien kautta omasta työajanseurannastanne.
 • Matkalaskut voidaan kierrättää hyväksyttävinä työtekijältä työnantajalle hyvin vaivattomasti, logiikka on sama kuin ostolaskuissa. Järjestelmä on työntekijälle ja työnantajalle vaivaton. Matkoihin liittyvät kuitit voidaan valokuvata suoraan matkalaskun liitteeksi, ei turhia lippulappuja työpöydille.
 • Maestrossa on oma maksuliikennesovellus. On melkoisen harvinaista, että esimerkiksi kirjanpidosta kausiveromaksut ja palkoista Ay-jäsenmaksujen tilitykset sekä vuokranvalvonnan vakuusmaksujen palautukset taltioituvat suoraan maksuiksi. Koska maksuliikenne on suoraan yhteydessä kirjanpitoon ja reskontriin, ostovelat kuittautuvat maksetuiksi vasta, kun maksuerä on oikeasti veloitettu tililtä. Tällöin ostovelkojen määrä kirjanpidossa täsmää aina reskontran saldoon. Maksetut palkat poistuvat automaattisesti palkkaveloista.
 • Palkkalaskenta sisältää myös lomapalkkareskontran helpottaenlomapalkkojen ja lomarahojen käsittelyä sekä seurantaa. Palkkatiedot jaksottuvat käsin koskematta kuukausittain kirjanpitoon eläkkeiden, sosiaaliturvamaksujen ja muiden sivukulujen osalta. Tuloslaskelma ja tase ovat näin ollen ajan tasalla myös palkkojen osalta.
 • Luonnollisesti saat meiltä valmiit liittymät – ja automatisoidun tiedonsiirron – esimerkiksi lähes kaikkiin hoiva-alan myyntilaskutuksen ja työajanseurannan erikoisohjelmistoihin, kuten esimerkiksi Hilkkaan, DomaCareen, Työvuorovelhoon, Titaniaan ja Tyyneen.

Lappeenrannan Palvelukeskussäätiö: Työnantajatilastot valmistuvat vaivattomasti

Palvelukeskussäätiö on ylipäätään tyytyväinen Maestroon, mutta yksi toiminto nousee yli muiden. Ennen Maestroa työnantajatilastointia varten koottiin kaikkien noin 100 vakituisen ja 50 tuntityöntekijän ja sijaisen palkkatiedot käsin. Nyt ei enää tarvitse selata mappeja, vaan jokaisen työntekijän palkkatiedot tulostetaan tilastoon yhdellä napin painalluksella suoraan järjestelmästä.

Maestron Palkanlaskennan automatisoituja toimintoja

 • Se tuottaa kirjanpidon aineiston palkkojen osalta täysin automaattisesti.
 • Se laskee automaattisesti ennakko-, työntekijän työttömyysvakuutus-, työntekijän työeläke- sekä ay-maksupidätykset.
 • Myös palkkojen maksutiedot siirtyvät samalla maksuliikenteeseen.
 • Palkkatiedot voivat muodostua palkkatietojen syötön ja matkalaskujen käsittelyn lisäksi myös kolmansien osapuolien ohjelmistoista, esimerkiksi työvuorosuunnitteluohjelmistoista.
 • Monista muista järjestelmistä poiketen Maestrossa palkat voidaan kirjata sitomatta niitä palkkajaksoihin.
 • Palkanlaskennalle olennaiset tulosteet ja raportit helposti saatavilla monipuolisesti.
 • Esimerkiksi lomapalkkalaskenta ja -tilastot, lomareskontra, pekkaset, lähdeverolliset, palkkatodistukset, poissaoloraportit,  ja palkkalistat ovat helposti hallittavissa palkanlaskentaohjelmassa ja saatavilla silloin, kun niitä tarvitaan.
 • Jaksotukset ja sisäinen laskenta hoituvat automaattisesti.  Palkkatiedot jaksottuvat kirjanpitoon kuukausittain eläkkeiden, sosiaaliturvamaksujen ja muiden sivukulujen osalta.
 • Sisäisen laskennan tiedot ja sosiaalikulut jakautuvat automaattisesti kirjanpitoon palkkatapahtuman rivien perusteella.

Maestrossa automatiikka nopeuttaa palkanlaskijan työtä niin, että yksi palkanlaskija tekee jopa 1 000 palkkapussia kuukaudessa.

Lue lisää hoiva-alan kokonaisratkaisusta
Edellinen artikkeli

Lue raportti: Tehdäänkö B2B-myyntiä teillä myyjän vai ostajan ehdoilla?

Seuraava artikkeli

Palvelun puolesta – ajatuksia ohjelmistotalon, tilitoimiston ja tilitoimiston asiakkaan välisestä suhteesta

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö