MetroAuton järjestelmähanketta ei oltu vielä edes suunniteltu, kun Maestro vei mennessään.

”Investointi alkoikin maksaa itseään takaisin välittömästi, kun saimme Maestron käyttöön.”

MetroAuto Oy:n talouspäällikkö Jaana Hurmerinta:

”Meillä oli aiemmin kansainvälisestikin tunnetut taloushallinnon ja laskujenkäsittelyn sekä maksuliikenteen erillisratkaisut käytössä. Näitä järjestelmiä sitten vielä käytettiin kolmannen toimijan konesaleista käsin.

Pientä tyytymättömyyttä näitä ratkaisuja sekä toimittajia kohtaan oli ehtinyt syntyä, kun kokonaisuuteen liittyvää hallinnollista työtä kertyi meillekin melko paljon ja esimerkiksi tukipyynnöt piti tehdä englanniksi. Mitään muutoksia emme kuitenkaan olleet suunnitelleet siinä vaiheessa, kun tapasimme Maestrolaisia ensimmäisen kerran. Heidän ratkaisunsa kuitenkin vakuutti toimivuudessaan, ja harkinnan jälkeen päätimme vaihtaa Maestroon.”

Kokosimme viisi syytä, miksi valita Maestro autokaupan taloushallinnon järjestelmäksi.

1. Pääset eroon monimutkaisista taloushallinnon sovelluskokonaisuuksista

Maestrossa on valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan – mukaan lukien ostolaskujen käsittely, myyntilaskut, kirjanpito, palkanlaskenta sekä kassajärjestelmä. Maestroa käytät turvallisesti omasta konesalistamme, jolloin pääset eroon myös aikaa vievästä ylläpitotyöstä.

2. Automatisoit taloushallinnon rutiinit

Autoalalla ostolaskujen määrä on tyypillisesti valtava. Maestron avulla ostolaskujen käsittely ja kierrätys tapahtuu helposti sähköisesti ja kertakirjausperiaatteella. Kerran hyväksytty maksu siirtyy välittömästi kirjanpitoon. Jos käytät Automasteria tai Alkalia, voit myös kohdistaa esimerkiksi ostolaskut rekisterinumeron perusteella suoraan oikeaan autoon. Myös myynnistä ja palkanlaskusta tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja reskontrat ovat aina ajantasalla. Maestrossa yli 95 % taloushallinnosta valmistuu täysin automaattisesti ilman käsityötä.

3. Reaaliaikaisuus talouden luikuihin tekee kannattavuuden seuraamisesta helppoa

Mikäli yrityksen kannattavuutta halutaan johtaa tunteen sijasta tiedolla, tarvitaan ajantasaisten myyntilukujen lisäksi reaaliaikaista tietoa kokonaiskuluista sekä kulupaikoista. Maestrossa tämä on tehty helpoksi. Kerran syötetty tieto on heti käytettävissä joka paikassa.

Tämä tarkoittaa, että:

  • Välitilinpäätöksen voit tehdä kuukausittain poistojen ja verojen jälkeen
  • Myynnit ja ostot näkyvät aina reaaliajassa sekä konsernitasolla että toimipaikoittain
  • Lyhyen aikavälin ennusteen voit tehdä ilman käsin tapahtuvaa tietojen keräilyä muutamassa sekunnissa.
  • Samoin tulosennusteen – pystyt tarkastelemaan tulos- ja tasevertailuja monipuolisesti myös lukuisia eri jaksoja rinnakkain itse valitsemallasi ajanjaksolla.

 

4. Kehittyvä järjestelmä ja jatkuvat panostukset autokauppatoimialaan

Autoala on Maestron tärkeimpiä asiakasryhmiä – olemme toimittaneet taloushallinnon järjestelmäratkaisuja autokauppojen tarpeisiin yli 15 vuoden ajan. Autoalan tarpeet ja muutokset ovat erityisessä roolissa Maestron tuotekehityksessä. Järjestämme esimerkiksi vuosittain autoalan asiakkaillemme tapahtuman, jossa käymme keskustelua käytännön asioista tässä ajassa ja suunnittelemme yhdessä tulevaisuutta.

Yksi merkittävä muutos, joka koskettaa autoalaa nyt ja lähivuosina, on autoihin liittyvä ostamisen muutos. Yhä useammin uudet autot hankitaankin käteisen tai rahoituksen sijaan yksityisleasing-mallilla. Tämä muutos asettaa autoalan uudenlaiseen tilanteeseen, jossa talouden lukujen merkitys kasvaa aiempaakin suuremmaksi. Maestro haluaa olla osa tämänkin haasteen ratkaisua.

5. Kustannussäästöt

Kun käytössä on useita järjestelmiä, jonka lisäksi saatetaan myös ylläpitää omaa konesalia tai maksaa konesalivuokraa toiselle toimijalle, nousevat kulut väistämättä korkeiksi. Ainakin, jos verrataan Maestroon, joka kykenee yhtenä toimittajana tarjoamaan autoalan toiminnanohjauksen kylkeen kaikki tarvittavat taloushallinnon ratkaisut ja toimittamaan ne vieläpä omasta konesalistaan. Yksi kumppani on aina edullisempi kuin seitsemän toimittajan kokonaisuus.

Metro-Auton talousjohtaja Jaana Hurmerinta: ”Maksoimme aiemmista premium-ratkaisuista premium-hintaa monelle eri taholle. Maestron kanssa kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi, kun maksamme yhdestä ratkaisusta yhdelle toimittajalle. Investointi alkoikin maksaa itseään takaisin välittömästi, kun saimme Maestron käyttöön.”

Lue lisää Maestron tuomista säästöistä MetroAutolle

 

Edellinen artikkeli

Miten teillä hoidetaan saatavien ja kulujen seuranta?

Seuraava artikkeli

Kuinka hoiva-alan hallinnon työ helpottuu tehokkaalla ostolaskujen käsittelyllä?

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö