Talouspäällikkö parahtaa – balladi ostolaskujen käsittelyn kalleudesta

Ostolaskujen tarkastaminen ja hyväksyminen on puuhaa, jota moni kammoaa. Siihen menee aikaa, ja raha liikkuu väärään suuntaan, joten se siirretään nopeasti asialistan loppuun. Yhä uudestaan ja uudestaan. On tietysti totta, etteivät ostolaskut tuo taloon rahaa, vaan päinvastoin. Mutta ostolaskujen käsittelyn pitkittyessä, ne usein päätyvät maksamaan yritykselle vielä enemmän. Joko suoraan viivästymismaksujen ja korkojen muodossa tai epäsuorasti niihin käytettävän ylimääräisen ajan kautta.

Tiedätkö sinä, kuinka paljon teillä menee aikaa ja sen kautta ylimääräistä rahaa ostolaskujen käsittelyyn? Uskallan väittää, että molempia kuluu liikaa.

Yksi hyvin konkreettinen syy, miksi ostolaskujen käsittelyyn menee aikaa, on siihen käytettävän työkalun kankeus. Suomi on täynnä tällaisia ostolaskujen käsittelyjärjestelmiä, jotka ovat toiminnoiltaan vanhentuneita.

Työkalu ei jousta käyttäjän tarpeiden mukaan, ei tarjoa helppoa käyttökokemusta ja sen käyttöä kammoksutaan niin paljon, että laskujen käsittelyä helposti lykätään. Kun käsittelyyn asti lopulta päästään, käyttöön menee enemmän aikaa kuin käyttäjällä on kärsivällisyyttä.

Tuo samainen työkalu on usein myös kallis ylläpitää.

Aika vaihtaa parempaan?

Ostolaskujärjestelmä on ollut yritykselle aikanaan isohko investointi ja sen vuoksi usein koetaan, että investoinnista tulee saada kaikki irti. Tämän vuoksi monet pitävät kiinni vanhentuneista ja kankeista työkaluistaan.

Valitettavasti kyseinen järjestelmä on usein yritykselle investointi edelleen. Sen ylläpidosta maksetaan ohjelmistopäivitysten muodossa sekä mahdollisten muiden kustannusten kautta. Usein asiakaspalvelustakin saa maksaa ylimääräistä, pahimmassa tapauksessa asiakaspalvelua ei enää ole tarjolla lainkaan.

Käsittely tehdään työaikana, työpaikalla ja henkilökohtaisella työkoneella. Ja jos hyväksyjä on lomalla, on toivottava, että joku muistaisi anoa lisää maksuaikaa laskuttajalta, jotta edes viivästyskoroilta säästyttäisiin.

Modernilta ostolaskujen käsittelysovellukselta on lupa odottaa enemmän

Vanhasta huonosti toimivasta ratkaisusta ei kannata pitää kiinni vain vanhasta tottumuksesta tai siitä uskomuksesta, ettei taloushallinnon järjestelmään saada kytkettyä parempaa ratkaisua.

Maestro Ostolaskut-sovellus saadaan joustavasti integroitua avoimien rajapintojen kautta nykyiseen taloushallinnon järjestelmäänne. Se saadaan nopeasti yrityksenne käyttöön avaimet käteen -periaatteella.

Sen käyttö on helppoa ja sen oppii kerralla, usein jopa ilman erillistä opastusta. Käyttö on myös joustavaa, sillä ohjelmaan pääsee käsiksi ajasta ja paikasta riippumatta kännykällä tai millä tahansa laitteella, jossa on internet-selain. Sovellukseen on myös mahdollista määrittää vakiomuotoiset tarkastus- ja hyväksymiskierrot toistuville laskuille.

Ostolaskujen käsittely nopeutuu. Käyttäjät lakkaavat kammoksumasta siihen liittyvää työtä. Ja yritys säästää rahaa sekä suorissa kustannuksissa että vähentyneen ajankäytön kautta.

Miksi ostolaskujen käsittely on niin vaikeaa? Lue toinen kirjoitukseni aiheesta täältä.


Kuinka Maestro tuo 4 isoa helpostusta hallintosi arkeen?

Maestro tarjoaa käyttöösi modernin ostolaskujen käsittelyn, jossa vastaanotat yrityksesi kaikki laskut sähköisinä. Se on helppokäyttöinen ja helppo omaksua läpi koko organisaation – ja luonnollisesti mobiilikäyttöinen. Mutta ennen kaikkea siinä on pisimmälle viety automaatio, joka nopeuttaa käsittelyprosessia merkittävästi, ja tuo samalla isoja säästöjä päivittäisessä käytössä.

Lataa opas ja katso Maestron 4 isoa helpotusta tästä:

Haluatko tietää lisää?

Jätä tästä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä. Keskustellaan tarkemmin yrityksenne tilanteesta sekä tarpeista ja sovitaan esittelystä joko teillä paikan päällä tai lyhyellä puolen tunnin etäesittelyllä oman tietokoneesi kautta.

Ostolaskuista

Edellinen artikkeli

Talouspäällikkö huokaa – balladi ostolaskujen käsittelyn vaikeudesta

Seuraava artikkeli

Teräsohutlevyjen maahantuoja ja jalostaja Metehe Oy on kasvanut Maestron järjestelmien tukemana

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö