Maestrodata – Maestron masterdata-palvelu käynnistyy

Maestrodata – Maestron masterdata-palvelu

Viime vuosina olemme investoineet merkittävästi uusien palvelukokonaisuuksien kehittämiseen silmällä pitäen kokonaisjärjestelmämme integraatiokyvykkyyttä. Näistä yksi merkittävin kehitystyö on tehty konesalisamme majailevaan reaaliaikaiseen rajapintapalveluun. Reaaliaikaisen rajapintapalvelumme kautta liikkuu tällä hetkellä kymmeniä tuhansia transaktioita niin viranomaisille kuin myös asiakkaidemme tilausjärjestelmiin Maestron toteuttamien verkkokauppojen ostoskoreista. Reaaliaikaisuus on juurikin verkkoliiketoiminnassa kaiken A ja O, mutta myös muut liiketoiminnan osa-alueet vaativat nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössämme informaation päivittymistä ”heti eikä huomenna”.

Raportointitietokanta, Tietovarasto, Masterdata… – rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Yrityksen operatiivisen liiketoimintajärjestelmän on kyettävä suorittamaan liiketoiminnan prosesseja ilman häiriötä. Pienikin hidastuminen näkyy joko jonona kassalla tai vaikkapa lastauslaiturilla odottavina lähetyksinä.

Liiketoimintaprosessien kanssa prosessoritehosta kilpailee yrityksen ydinjärjestelmää tukevat muut liiketoimintaratkaisut, kuten BI-järjestelmät tai vaikkapa markkinoinninautomaatio. Reaaliaikainen tiedon päivittäminen ja hakeminen kuormittavat operatiivisen järjestelmän toimintaa ja tämän välttämiseksi on tarpeen saada valmiiksi prosessoitu tieto ulkoiseen tietokantaan jaettavaksi.

Ulkoiset tietovarastot ovat jo tuttuja asioita suuremmille yrityksille. Hankkeet näiden toteuttamiseksi ovat mittavia, mutta usein tuottavat merkittävää lisäarvoa yrityksen toiminnalle.

Aloitimme syksyllä 2022 Maestron mittakaavassa massiivisen hankkeen pystyäksemme tarjoamaan asiakkaillemme palveluna keskitetyn tietovaraston kaikelle Maestron ylläpitämälle datalle. Hanke on edennyt rivakasti ja olemme kohta kalkkiviivoilla ensimmäisten toteutuksien kanssa.

Maestrodata – Keskitetty tietovarasto Maestron tuottamaan ja ylläpitämään tietoon

Maestrodata -palvelu on operatiivisen Maestro-järjestelmän rinnalle muodostettu tietokanta, jonne tallennetaan Maestrossa oleva data rekistereineen ja transaktioineen ulkoisten järjestelmien käyttöön. Maestrodatan tietokanta on käytettävissä julkistien API-rajapintojen kautta. Ulkoisten järjestelmien tuottama informaatio saadaan tuotua Maestrodata-palveluun myös julkisten API-rajapintojen kautta hyödyntäen Maestron reaaliaikaisia rajapintoja, oli kyseessä sitten tiedon lisääminen, täydentäminen tai poisto.

Maestrodatan rooli integraatiototeutusten parantamisessa

Maestro-ohjelmistojen ja asiakkaidemme muiden järjestelmien välisiin integrointeihin on vuosien saatossa rakennettu siirtoja, joiden avulla järjestelmät on saatu yhdistettyä ja keskustelemaan keskenään. Näin toteutetut integraatiot ovat edelleen toimivia mutta usein mittavan työn takana.

Jatkossa näiden erilaisten räätälöityjen siirtojen sijaan voidaan ottaa käyttöön paremmin tietoturvavaatimukset täyttävä ja API-rajapintoihin perustuva Maestrodata.

Maestrodata -palvelun hyödyt asiakkaillemme ovat tietoturvallisuus, toimintavarmuus ja tiedonsiirtojen reaaliaikaisuus. Lisäksi vakioidun toimintamallin kautta erilaiset integraatiot Maestroon voidaan toteuttaa ketterämmin. Vakioinnin myötä integraatiot vaativat vähemmän ylläpitoa päivitysten yhteydessä ja takaavat näin toimintavarman järjestelmäkokonaisuuden muiden liiketoimintaa tukevien järjestelmien kanssa.

Edellinen artikkeli

Mitä tekoäly tuo mukanaan Maestron ostolaskujen käsittelyyn?

Seuraava artikkeli

Asiakaswebinaari: Mitä tekoäly tuo mukanaan ostolaskujen käsittelyyn?

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö