MetroAuto Oy: Maestro vei mennessään, vaikka järjestelmähanketta ei oltu vielä edes aloitettu

”Mitään muutoksia emme olleet suunnitelleet siinä vaiheessa, kun tapasimme Maestrolaisia ensimmäisen kerran. Heidän ratkaisunsa kuitenkin vakuutti toimivuudessaan, ja harkinnan jälkeen päätimme vaihtaa Maestroon.

Meillä oli aiemmin kansainvälisestikin tunnetut taloushallinnon ja laskujenkäsittelyn sekä maksuliikenteen erillisratkaisut käytössä. Näitä järjestelmiä sitten vielä käytettiin kolmannen toimijan konesaleista käsin. Pientä tyytymättömyyttä näitä ratkaisuja sekä toimittajia kohtaan oli ehtinyt syntyä, kun kokonaisuuteen liittyvää hallinnollista työtä kertyi meillekin melko paljon. Maksoimme premium-ratkaisuista premium-hintaa myös monelle eri taholle.

Maestron kanssa kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi, kun maksamme yhdestä ratkaisusta yhdelle toimittajalle. Investointi alkoikin maksaa itseään takaisin välittömästi, kun saimme Maestron käyttöön.”

Näin kertoo MetroAuton talouspäällikkö Jaana Hurmerinta.

 

Kokosimme viisi syytä, miksi kannattaa valita Maestro autokaupan taloushallinnon järjestelmäksi.

1. Pääset eroon monesta eri järjestelmästä

Maestrossa on valmiit rajapinnat alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin ja taloushallinnon erillisratkaisut voidaan korvata kokonaan – mukaan lukien ostolaskujen käsittely, myyntilaskut, kirjanpito, palkanlaskenta sekä kassajärjestelmä.

2. Kustannussäästöt

Maestro tarjoaa autoalan toiminnanohjauksen kylkeen kaikki tarvittavat taloushallinnon ratkaisut omasta konesalistaan. Yksi kumppani on aina edullisempi kuin seitsemän toimittajan kokonaisuus – erityisesti ylläpidon ja jatkuvuuden kannalta.

3. Automatisoit taloushallinnon rutiinien lisäksi myös ostolaskujen ja sisäisten laskujen käsittelyn

Maestrolla ostolaskut käsitellään, kierrätetään ja hyväksytään helposti sähköisesti ja kertakirjausperiaatteella. Kerran hyväksytty maksu siirtyy välittömästi kirjanpitoon. Myös autokaupan sisäiset laskut voidaan kierrättää ja hyväksyttää samassa järjestelmässä vaivattomasti ja nopeasti.

Ostolaskut ja sisäiset laskut kohdennetaan rekisterinumeron perusteella suoraan oikeaan autoon. Rekisteritunnus siirtyy laskun tietojen mukana ostoreskontraan sekä kirjanpitoon, jolloin sitä voidaan hyödyntää autoverolaskennassa.

Oston tiliöintitiedot rekisteritunnuksineen voidaan hyödyntää autokaupan myynnin järjestelmässä esimerkiksi katteen laskemisessa.

Myös myynnistä ja palkanlaskusta tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja reskontrat ovat aina ajantasalla. Maestrossa yli 95 % taloushallinnosta valmistuu täysin automaattisesti ilman käsityötä.

4. Reaaliaikaisuus talouden luikuihin tekee kannattavuuden seuraamisesta helppoa

Mikäli yrityksen kannattavuutta halutaan johtaa tunteen sijasta tiedolla, tarvitaan ajantasaisten myyntilukujen lisäksi reaaliaikaista tietoa kokonaiskuluista sekä kulupaikoista. Maestrossa tämä on tehty helpoksi. Kerran syötetty tieto on heti käytettävissä joka paikassa. Tämä tarkoittaa, että

  • Välitilinpäätöksen voit tehdä kuukausittain poistojen ja verojen jälkeen
  • Myynnit ja ostot näkyvät aina reaaliajassa sekä konsernitasolla että toimipaikoittain
  • Lyhyen aikavälin ennusteen voit tehdä ilman käsin tapahtuvaa tietojen keräilyä muutamassa sekunnissa.
  • Samoin tulosennusteen – pystyt tarkastelemaan tulos- ja tasevertailuja monipuolisesti myös lukuisia eri jaksoja rinnakkain itse valitsemallasi ajanjaksolla.

5. Kehittyvä järjestelmä ja jatkuvat panostukset autokauppatoimialaan

Autoala on Maestron tärkeimpiä asiakasryhmiä – olemme toimittaneet taloushallinnon järjestelmäratkaisuja autokauppojen tarpeisiin kohta 20 vuoden ajan. Autoalan tarpeet ja muutokset ovat erityisessä roolissa Maestron tuotekehityksessä. Järjestämme esimerkiksi vuosittain autoalan asiakkaillemme tapahtuman, jossa käymme keskustelua käytännön asioista tässä ajassa ja suunnittelemme yhdessä tulevaisuutta.

Modernin liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan tietoa

Maestro on kotimainen ohjelmistotalo. Tarjoamme autoalan yrityksille kokonaisvaltaisen taloushallinnon ratkaisun, joka integroituu kaikkiin alalla käytettäviin toiminnanohjausjärjestelmiin – CD-400, Alkali Websales ja Automaster.

Tarjoamme autokaupallesi ratkaisut, joiden avulla tehostat taloushallinnon rutiineja, saat reaaliaikaisen näkymän yrityksen tilanteeseen sekä faktatietoa päätöksenteon tueksi. Maestro tarjoaa yrityksellesi kannattavuuden edellytykset.

 

Lue lisää Maestron taloushallinnosta autokaupalle
Edellinen artikkeli

Mietitkö verkkokaupan perustamista tai kannattavuutta?

Seuraava artikkeli

Teknistä kauppaa verkossa ja kivijalassa – TT-Tools luottaa Maestroon

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö