Mäkelän Auto – 10 vuotta Maestron matkassa

Mäkelän Autotalo on Keski-Uudellamaalla vuodesta 1947 palvellut täyden palvelun autoliike. Yhteinen taival Maestron kanssa alkoi jo vuonna 2010, kun yritys halusi yhtenäistää taloushallinnon eri toiminnoissa käytettävien järjestelmien kokonaisuutta. Tavoitteena oli, että toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi käytössä olisi vain yksi taloushallinnon ratkaisu.

Tärkeimpinä vaatimuksina uudelle järjestelmälle olivat soveltuvuus autoalan tarpeisiin sekä valmis yhteys käytössä olevaan toiminnanohjausjärjestelmään, ilman erillistä integraatioprojektia. Samalla haluttiin vähentää käsin tehtävää työtä, parantaa läpinäkyvyyttä ja helpottaa raportointia.

Tellervo Parviainen on toiminut Mäkelän Auton talouspäällikkönä yli 10 vuotta ja jo ennen nykyistä työtehtäväänsä, hän toimi yrityksen kirjanpitäjänä tilitoimiston kautta. Parviainen osallistui yhdessä toimitusjohtajan kanssa aikanaan myös uuden järjestelmän valintaan.

”Vaatimuksemme olivat alussa kovat, eivätkä niihin moni kyennyt tuolloin vastaamaan. Maestro valikoitui perusvaatimustemme täyttämisen lisäksi ohjelmiston helppokäyttöisyyden sekä kustannusten perusteella. Eikä valintaa ole tarvinnut kymmenen vuoden aikana katua”, kertoo Parviainen.

Yhteistyö Maestron kanssa on toiminut hienosti

Maestro otettiin Mäkelän Autotalossa haltuun nopeasti ja monet taloushallinnon tehtävät, varsinkin ostolaskujen kierrätys ja hyväksyntä, helpottuivat välittömästi. Ohjelmiston lisäksi palvelun ja asiakkaisiin sitoutumisen merkitys on korostunut pitkään jatkuneessa yhteisyössä.

Maestro toimitti sitä, mitä oli luvattu ja ratkaisu saatiin nopeasti tehokäyttöön. Ohjelmisto on myös kehittynyt paljon tässä vuosien saatossa. On tullut minireskontraa ja muuta isompaa ja pienempää. Koko kymmenen vuoden aikana ohjelmisto on pysynyt ajanmukaisena.

Toimivan ratkaisun jälkeen tärkeintä yhteistyössä onkin ollut palvelu. Apua saa nopeasti aina tarvittaessa ja järjestelmä kehittyy koko ajan. He ovat olleet kiinnostuneita palautteesta sekä myös pohtimaan alan tulevaisuutta yhdessä autoalan yritysten kanssa”, Parviainen sanoo.

Yhdessä hamaan tulevaisuuteen

Vaihtaminen ei ole käynyt Parviaisella mielessä, eikä usko, että järjestelmän vaihtoa tarvitsee pohtia jatkossakaan. Autoala elää suurta murrosta erilaisten hankintamallien yleistyessä, joka tulee muuttamaan myös alan taloushallintoa. Parviainen seuraa kehitystä kiinnostuneena ja on tyytyväinen Maestron proaktiivisuuteen kehityksen suhteen.

Yksi asia on tullut selväksi tässä vuosien saatossa: Autoala on Maestrolle tärkeä asiakasryhmä. He ovat kiinnostuneita kuulemaan meidän tarpeistamme ja kehittämään ratkaisuja niiden mukaisesti.

Nyt, kun erilaiset leasing-mallit kasvattavat suosiotaan myös kuluttajien keskuudessa, tulevat autoalan taloushallinnon tarpeet muuttumaan samalla. Tämän kehityksen Maestrokin on huomioinut omassa toiminnassaan. Mekin osallistuimme vuosi sitten eräänlaiseen aivoriiheen tämän aiheen tiimoilta ja nyt odotamme mielenkiinnolla tuloksia.

Toimivat ja kehittyvät työkalut sekä Maestron sitoutuminen autoalaan ovat syitä, joiden vuoksi meillä ei ole tarvetta edes pohtia vaihtoehtoisia taloushallinnon ratkaisuja”, Parviainen toteaa.

Terveiset muille autoliikkeille

Taloushallinnon järjestelmän vaihtamista pohtiville autokaupoille Parviainen lähettää seuraavanlaisia terveisiä Maestroon liittyen:

”Maestro on helppokäyttöinen ja kehittyvä työkalu, jonka avulla kykenee hoitamaan koko autoliikkeen taloushallinnon yhtenäisellä ratkaisulla ja jonka käyttöönotto tapahtuu helposti. Maestro yrityksenä on palveleva ja vahvasti sitoutunut autoalaan.

Omasta puolestani, kymmenen vuoden kokemuksella, suosittelen varauksetta Maestroa kaikille autoliikkeille.

Lue lisää siitä, miten toteutat toimivan autokaupan taloushallinnon kokonaisratkaisun Maestrolla
Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö