Mitä tunnuslukuja sinä seuraat?

Vahvasti myyntiin suuntautuneelle toimitusjohtajalle talouslukujen ja kulujen seuranta voi kuulostaa ikävystyttävältä, mutta niihin liittyvä opettelun vaiva palkitaan yrityksen paremmalla tuloksella. Kannattavuuden johtamiseen ei tarvita kirjanpitäjän ammattitutkintoa, vaan riittää, kun seuraat valittuja raportteja ja huomioit nämä päätöksenteossasi.

Teimme taannoin kyselytutkimuksen siitä, mitä lukuja suomalaiset kaupan alan päättäjät seuraavat johtaessaan yritystään. Tutkimuksemme osoitti, että monet seuraavat yrityksensä taloudellista tilannetta lähinnä myynnin näkökulmasta.

Kirjoitimme vastausten perusteella oppaan tärkeimmistä talouden mittareista. Kerromme oppaassa, miksi ne ovat tärkeitä ja miksi niitä tulisi seurata. Voit ladata oppaan alla olevasta linkistä.

Teemoina ovat

 • Saatavien seuranta
 • Ostojen ja kulujen seuranta
 • Varastoarvojen seuranta

Oppaassa tuomme esille tapoja, joilla Maestron ratkaisut tukevat tiedolla johtamista ja kannattavaa liiketoimintaa. Maestron automaatio auttaa varmistamaan, että tarvitsemasi tieto on aina reaaliaikaista ja helposti saatavilla.

Kuinka Rengas-Savotta Oy tekee voittoa ostamalla?

Savonlinnalainen 9 henkeä työllistävä perheyritys Rengas-Savotta Oy on toiminut Savonlinnassa vuodesta 1976, ja käyttänyt Maestron ratkaisuja vuodesta 2001. Rengas-Savotta on osa riippumattomien rengasliikkeiden ketjua Rengas-Centeriä.

Rengas-Savotan toimitusjohtaja Vesa Pietarinen seuraa erityisesti myyntisaatavia, ostoja, varastonkiertoa ja maksuliikenne-ennusteita.

Kaikkein tärkein ominaisuus Maestron ratkaisussa Pietariselle on kuitenkin se, että kaikki myynti- ja ostotapahtumat siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon sekä raportteihin. Raportit ja niistä saatavat tiedot ovat Pietarisen mielestä yrityksen kannattavuuden johtamisen kannalta kriittisiä.

”Seuraan raportteja lähes päivittäin ja teen liiketoimintaamme liittyvät päätökset niihin perustuen. Haluan nähdä, että raha liikkuu varmasti niin kuin pitää ja haluan olla koko ajan tietoinen siitä, miltä yrityksen talous näyttää nyt ja lähitulevaisuudessa.

Meidän kaltaisessamme pienessä yrityksessä, jolla on valtava määrä eri myyntiartikkeleita, voitto tehdään ostamalla. Siksi varastonkierrosta saatavat raportit ovat meille aivan ehdottoman tärkeitä. Niiden perusteella pystymme ostamaan paremmin ja siten varmistamaan liiketoimintamme kannattavuuden”, Pietarinen sanoo.

Lue lisää Rengas-Savotan kokemuksista

Maestro tarjoaa eheän järjestelmäkokonaisuuden työkalu- ja tarvikekaupalle

Kaupan alalla eheä järjestelmäarkkitehtuuri tarkoittaa kokonaisuutta, jonka muodostaa:

 • Myyntikanavien työkalut – kassajärjestelmä, verkkokauppa ja asiakashallinta
 • Toiminnanohjausjärjestelmä, joka sisältää materiaalihallinnon.
 • Taloushallinnon ratkaisut, sisältäen myynti- ja ostolaskujen käsittelyn, kirjanpidon sekä raportoinnin.

Maestron toiminnanohjausjärjestelmä on tällainen kokonaisuus. Yksi ratkaisu, jolla kytketään kaikki kaupan alan yrityksen toiminnot yhteen – myös verkkokauppa.

Yritykselle Maestron eheä järjestelmäkokonaisuus tarkoittaa seuraavaa:

 • Tieto liikkuu saumattomasti läpi jokaisen toiminnon ja tuplatyö häviää.
 • Kustannukset pienenevät, kun päällekkäisiä ratkaisuja ei tarvita.
 • Saatavien seurannalla varmistat, että raha virtaa yrityksesi kassaan sovitulla tavalla
 • Kulujen seuranta ja kassahallinta ovat hallussa
 • Seuraat varastoarvoja reaaliajassa

Maestro tekee kannattavuuden johtamisesta helpompaa!

Lataa infopaketti - 3 vinkkiä kannattavuuden parantamiseen Takaisin
Edellinen artikkeli

Tuotepäällikkö Kati Hietaranta

Seuraava artikkeli

Ota Tuoteanalyysien hyödyt käyttöösi

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö