Tilinpäätös käden käänteessä Maestrolla

Tilinpäätösaika osuu yleensä kiireiselle keväälle, jolloin kirjanpitäjän suurena apuna on luotettava kirjanpito-ohjelma, joka muodostaa tilinpäätöksen vain muutamalla klikkauksella. Tilinpäätös kertoo ensiarvoisen tärkeää tietoa yrittäjälle, tilintarkastajalle ja eri sidosryhmille yrityksen toiminnan tuloksesta ja sen kehittymisestä.

Tilinpäätös valmiiksi suoraviivaisesti Maestrolla

Maestron tilinpäätöstoiminto tehostaa tilinpäätöksen kokoamista, tehden siitä nopeaa ja yksinkertaista. Sovellus ohjaa käyttäjää vaihe vaiheelta eteenpäin, ja tilinpäätöksessä on mahdollista käyttää sovelluksesta valmiina löytyviä tyylikkäitä mallipohjia. Jokaiselle yritykselle voidaan laatia myös omat pohjat. Tarvittavat liitetiedot saadaan poimittua helposti mukaan kokonaisuuteen, ja niiden sisältö säilyy muistissa tulevia tilikausia varten.

Tilinpäätösaikana Maestro on todellinen luottokumppani. Tilinpäätöksen tekeminen on niin vaivatonta ja tehokasta, että kiireistä huolimatta pystyn hoitamaan kaikki tilinpäätökset aikataulussa sekä tarjoamaan asiakkailleni parasta mahdollista palvelua.

– Soile Ala-Kantti, Yrityspalvelu ITU Oy

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilinpäätöksen ulkoasun muokkaaminen on ketterää

Maestrossa liitetietotekstejä voidaan muokata vielä tilinpäätöksen muodostamisen jälkeenkin ilman, että dokumentin kokoamista tarvitsee aloittaa alusta. Sovellus mahdollistaa myös tilinpäätöksen ulkoasun muokkaamisen tilitoimiston omaa visuaalista ilmettä vastaavaksi. Maestro hakee luvut suoraan kirjanpidon tositteilta, joten tilinpäätös ei välttämättä vaadi kirjanpitäjältä mitään muutoksia.

Tase-erittelyt hoituvat Maestrolla tehokkaasti

Tase-erittelyt saadaan nopeasti käyttöön tarvittaville tileille. Maestro hakee erittelyihin ensin kaikki valittujen tilien viennit, minkä jälkeen tarpeettomat kirjaukset saadaan poistettua listalta. Valinnat jäävät talteen myös tulevia kuukausia varten. Näin tase-erittelyt ovat pitkin tilikautta ajan tasalla ja tilien säännöllinen täsmäyttäminen on vaivatonta, mikä säästää aikaa tilinpäätösvaiheessa. Avoimet myynti- ja ostolaskut tulevat oletuksena tase-erittelyille mukaan.

Lisäksi Maestrossa voidaan seurata kätevästi saatavia ja velkoja myös myynti- ja ostoreskontran ulkopuolella. Tase-eriä on helppoa seurata valituilla kirjanpidon tileillä ilman monia eri ohjaustietoja, ja tarvittaessa näistä eristä saadaan haettua liitetiedot tilinpäätökseen.

Tilintarkastus voidaan tehdä suoraan sovelluksessa

Tilintarkastajan työstä Maestro tekee sujuvaa porautumistoiminnoilla: Tilintarkastaja pääsee kirjanpidon pääkirjalta laskujen ja kuittien kuville saakka. Lisäksi asiakaskorteille saadaan tallennettua tilintarkastusta varten erilaiset dokumentit, kuten kokouspöytäkirjat ja pankkien saldotodistukset, joten niitä ei tarvitse toimittaa tilintarkastajalle erikseen. Tilintarkastaja voi tarkastaa koko tilikauden kirjanpidon suoraan Maestrossa helposti.

Tilinpäätös PRH:lle rajapintaa pitkin

Maestrosta tilinpäätös saadaan lähetettyä suoraan kaupparekisteriin. Taloushallintoliiton verotuksen johtava asiantuntija, Markku Ojala, laati taannoin kirjoituksen siitä, millä eri tavoilla tilikauden päättämiseen liittyviä tietoja voidaan lähettää rekisteröitäväksi PRH:lle. Lähetystapoja on monia, mutta tietojen lähettäminen kirjanpidon ohjelmistosta säästää kirjanpitäjän aikaa.

Kiinnostuitko? Tutustu tarkemmin Maestron ratkaisuun tilitoimistoille tästä.

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Edellinen artikkeli

Antaisitko automaation helpottaa taloushallinnon, ostolaskujen käsittelyn ja palkkahallinnon rutiineissa?

Seuraava artikkeli

Uudistukset Maestrossa 3.4.2024

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö