Autohuolto W vähensi ohjelmien määrää Maestron avulla

Tilitoimisto suositteli MaestroNG:hen tutustumista. Sitä saattoi käyttää kahdessa toimipaikassa toisin kuin aiempia ohjelmiamme, ja sen avulla saatiin vähennettyä tietokoneella avoinna olevien ohjelmien määrää, kertoo yrittäjä Ville-Veikko Saari naantalilaisesta Autohuolto W:stä.

Autohuolto W on vuonna 2015 perustettu naantalilainen autohuoltoalan yritys, joka on kasvanut nopeasti pienestä pajasta kahden toimipisteen yritykseksi. Autohuolto W:ssä työskentelee kuusi henkilöä ja lisäksi 3-4 opiskelijaa tai harjoittelijaa.

Erillisistä ohjelmista yhteen ohjelmistokokonaisuuteen

Yrityksen kirjanpitoa hoitaa Taloustiimi Leana Ky, jonka Maestrolla myös Autohuolto W:n myyntilaskut aluksi tehtiin.

– Aloitimme yrityksen pidon ihan paperikalenterin avulla, ja niin kauan kuin miehiä oli vain kaksi, se riittikin. Mutta kun kolmas mies tuli töihin, vaihdoimme netistä löytämäämme ajanvarausohjelmaan. Se ei kuitenkaan palvellut enää sitten, kun avasimme toisen toimipisteen, muistelee Ville-Veikko Saari nopean kasvun aiheuttamia haasteita.

– Tilitoimisto suositteli tutustumaan Maestro NG:hen, ja kun selvittelimme asiaa, havaitsimme, että siinä on paljon enemmän ominaisuuksia kuin aiemmassa ohjelmassamme.

Maestro tuki parhaiten useita toimipaikkoja, ja oli houkuttelevaa, että sen avulla saattoi vähentää käytettäviä ohjelmia. Emme tarvinneet enää erillistä kassaohjelmaa ja ajanvarausta.

Monipuolinen ja skaalautuva Maestro

Maestron avulla Autohuolto W voi hoitaa myynnin ja kassan, tehdä ajanvaraukset ja lähettää asiakkaille tekstiviestimuistutukset. Maestroon saatiin myös varastonhallinta.

– Toimipisteiden lisäksi tuotemäärät kasvoivat paljon, joten ainakin suurimmista ja tärkeimmistä oli saatava jonkinlainen varastokirjanpito. Meillä on toisessa toimipisteessä kolme ja toisessa neljä nosturia ja rengashotelli. Sitä varten olisi tarvittu kolmas ohjelma, mutta kun senkin saattoi hoitaa Maestrolla, niin nyt hoidamme Maestron avulla ajanvarauksen, kassatoiminnot sekä rengashotellin, kertoo Ville-Veikko Saari.

– Maestro skaalautuu hyvin, sinne voi todella hyvin lisätä uusia palveluita sitä mukaa kuin niitä tulee.

Ei vielä täydellä teholla

Autohuolto W ei vielä käytä Maestroa täydellä teholla. Nopean kasvun vuoksi opettelemiseen ei juuri ole ollut aikaa.

– Meillä on pieniä tuotteita, joita ei ole järkeä laittaa Maestron varastokirjanpitoon nopean kierron vuoksi. Pienet tuotteet ovat myös koko ajan silmien alla nähtävillä toisin kuin esimerkiksi rengasvarasto.

Myyntilaskujen, rengasvaraston ja ajanvarauksen lisäksi Maestrosta löytyvät asiakasrekisteri sekä autot rekisterinumeron mukaan. Maestro hoitaa siis ainakin kolmen muun ohjelman tehtävät.

– Silti meillä on koneella useita muitakin ohjelmia avoinna, koska tarvitsemme mm. autodataa ja korjausohjeita, varaosien tilausta jne, toteaa Ville-Veikko Saari. – Maestron tärkein anti onkin ollut, että se minimoi tietokoneella avoinna olevien ohjelmien määrän.

Yhteistyössä tilitoimiston kanssa

Koska Autohuolto W:n kirjanpitoa hoitava Taloustiimi Leana Ky käyttää myös Maestroa, siirtyvät tiedot MaestroNG:stä vaivattomasti myös kirjanpitoon.

– Tapaamme yrittäjän kanssa säännöllisesti. He hoitavat itse laskujen maksun ja tekevät myyntilaskutuksen Maestrolla, kertoo Leena Horsma-Alho Taloustiimi Leanasta.

Myös raportit ottaa toistaiseksi tilitoimisto yrittäjien toiveiden mukaan.

– Win-Maestron raportit olivat minulle ihan riittävät, NG:n puolelta on mielestäni vaikeampi ottaa raportteja, koska valinnanmahdollisuuksia on niin paljon, arvioi Ville-Veikko Saari, joka itse työskentelee Autohuolto W:ssä vain osa-aikaisesti. – Toisaalta yrityksen arki pyörii nykyhetken hoitamisessa, eikä uusien ominaisuuksien opetteluun ole oikein ollut aikaa.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö