Taloustiimi Leana Ky: Maestron palkanlaskennasta

Asiakkaalla on ASIAA: Taloustiimi Leana Ky kertoo Maestron palkanlaskennasta

Olen Lea Mannerlehto Naantalista, Taloustiimi Leanan toinen yrittäjä. Olen kirjanpitäjä ja palkanlaskija ja hoidan pääasiassa kaikki meidän asiakkaiden palkat. Palkkalaskelmien määrä vaihtelee hiukan kuukausittan, mutta enimmillään teen noin pari sataa palkkalaskelmaa kuukaudessa.

Ensi alkuun kun aloin laskemaan palkkoja Maestrolla, niin ajattelin että ai, apua! Näkymä ruudulla kun näytti siltä, että mistä löydän kaikki ne palikat mitä siihen kuuluu laittaa? Mutta sitten kun sitä alkoi käyttämään, sitä oppi ymmärtämään ja oppi sen logiikan mikä ohjelmassa on, niin nykyisin kun sitä ohjelmaa käyttää, siitä löytää vieläkin koko ajan uusia ominaisuuksia – mutta ilman niitäkin sen saa kyllä tosi hyvin toimivaksi.

Maestrossahan kaikki tarpeelliset osiot on integroitu samaan näkymään, hakemistopuuhun – palkat on samassa missä kaikki muutkin, kuten kirjanpito, ostoreskontra, myyntireskontra ja pankkiliikenne. Palkkoja kun laskee, niin tiedot siirtyvät laskelmilta suoraan pankkiin, ne siirtyvät suoraan kirjanpitoon, tulospaikat ja aputulospaikat menee kirjanpidossa suoraan kohdilleen ihan saman tien. Eli kirjanpitäjän ei tarvitse hakea niitä palkkapuolelta erikseen. Ja kun ne on kerran laitettu kuntoon, ei niihin tarvitse sen jälkeen sen ihmeemmin koskea.

Lomapalkkapuoli toimii ihan vallan mainiosti, sieltä saa jaksotukset ihan vaikka joka kuukausi tekisi lomapalkkajaksotukset kirjanpidon puolella, samaten palkkajaksotukset saa tehtyä ihan joka kuukausi vaikka tilinpäätökseen. Ja kun lomapalkkajaksotukset kerran laittaa kuntoon, Maestro taipuu kaikkiin yleisimpien TESsien laskentoihin, ja kaikki tulevat jaksotuksina ihan nätisti. Ja lomapalkat saa listattua ulos, tai jos yrityksessä maksetaan kaikki kerralla, Maestro tuo ne laskelmille saakka automaattisesti. Samoin palkkapuolellakin saa tehtyä laskelmat automaattisesti, niin että kaikkiin vakiovienteihin ja vakiotapahtumiin ei tarvitse joka kuukausi edes puuttua.

Lomapalkkajaksotukset on siitä hyvä juttu, että sieltähän saa menemään ihan joka kuukausi ne palkkajaksotukset kirjanpidon puolella oikein. Palkkojen ja lomapalkkojen sivukulut jaksottuu myös tulospaikkoineen ja aputulospaikkoineen automaattisesti, jos tarve vaan vaatii.

Tästä voit katsoa vielä Lean videoterveiset.

 

Taloustiimi Leana Ky on vuodesta 2015 toiminut naantalilainen tilitoimisto, jonka yrittäjillä Leena Horsma-Alholla ja Lea Mannerlehdolla on pitkä työkokemus alalta. Asiakaskuntaa riittää Naantalista Kajaaniin, ja yrittäjien lisäksi toimisto työllistää yhden työntekijän.

Taloustiimi Leanan yrittäjät olivat vuosien mittaan käyttäneet monia kirjanpidon ohjelmia, ja myös Maestro oli aiemman työnantajan käytöstä tuttu. Oman yrityksen käyttöön se valikoitui helppoutensa ja nopeutensa ansiosta.

Tästä voit lisäksi lukea Leanan toisen yrittäjän Leena Horsma-Alhon blogikirjoituksen siitä, kuinka Maestro antaa mahdollisuuden palvella asiakasta joko perinteisellä mallilla tai sähköisesti.

Käy ihmeessä tutustumassa myös Leenan ja Lean terveisiin Taloustiimi Leanan casetarinassa.

Leanan palvelut ja yhteystiedot löytyvät Taloustiimi Leanan kotisivuilta.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö