Luovuus ei synny paperitöissä

Luovan käsityöläispariskunnan
yrityksen tositteet pysyvät
järjestyksessä ja tallessa
MaestroUPin avulla

Haastattelimme MaestroUP-käyttäjä A & O Design Oy:n Oskari Värettä kuullaksemme, miten ohjelmisto on heidän liiketoiminnalleen sopinut. A & O Design on Oskari ja Anu Väreen yritys. Oskari ja Anu tekevät puisia, keraamisia ja tekstiilisiä pienesineitä käyttö- ja lahjatavaroiksi. Liikelahjat ovat yksi osa heidän valikoimaansa. Oskari suunnittelee ja valmistaa myös puisia huonekaluja tilaustyönä. Voit käydä lukemassa Väreiden tarinan A & O Designin verkkosivuilta.

Yritys sai alkunsa pariskunnan rakkaudesta toisiaan kohtaan ja rakkaudesta luovuuteen. Tällä hetkellä yritys pyörii Oskarin ja Anun päivätöiden rinnalla. Aikaa on rajallisesti. Liiketoimintaa täytyisi ehtiä jatkuvasti kehittää, koska pariskunnan tavoitteena on, että se työllistäisi toisen kokonaan muutaman vuoden sisällä. Käsityöläisyritys vaatii intohimoa ja luovuutta. Luovuudelle on annettava tilaa ja luovuus ei synny paperitöissä.

A & O Designin kirjanpidosta huolehtii Tilitoimisto TiliVäre Ky. Oskarilla ja Anulla on läheiset välit kirjanpitäjäänsä, koska TiliVäre on Oskarin sukulaisen perheyritys. ”Onneksi tilitoimistolla ymmärrettiin liiketoimintaamme, muuten olisimme yhä ihmeissämme paperien kanssa.”, Oskari tuumaa. Yritystoiminnan alkutaipaleelle ensimmäisten kahden vuoden aikana Oskari keräsi kuitit talteen ja toimitti paperisena kirjanpitäjälle. ”Jotain aina puuttui. Se vei sekä meidän että kirjanpitäjämme aikaa. Kirjanpitäjämme kertoi, että olisi helpompikin tapa toimia.” Tilitoimisto Väreen ehdotus oli ottaa käyttöön sähköisen taloushallinnon ohjelmisto MaestroUP. Kun yrittäjä toimii tilitoimistonsa kanssa samassa ympäristössä, ei mitään kirjauksia tarvitse tehdä kahdesti. Se on kustannustehokas tapa toimia.

MaestroUP on ollut A & O Designin käytössä vuoden ajan. ”Vaikka toiminta onkin ollut pientä eikä tositteita niin mahdottomasti joka kuukausi ole kertynyt niin onhan se ollut hyvä päätös. MaestroUP on todella helppo ja kätevä käyttää. Käytön oppiminen ei vienyt kauan. Helppokäyttöisyys on minulle tärkeää. Ei tähän voi olla muuta kuin tyytyväinen. Enää ei tule kiire, kun alv-päivät lähenee. Kun otan puhelimellani kuvan kuitista ja lähetän MaestroUPin kautta kirjanpitäjälle ja arkistoon, siihen menee vain muutama sekunti. Sitten voin unohtaa asian. Kuitti on kirjanpitäjälläni ja arkistossa, molempien tarkasteltavissa.”, kiteyttää Oskari.

MaestroUPissa kuukausittainen käyttömaksu määräytyy lähetettyjen osto- ja myyntilaskujen määrän mukaan. A & O Designilla laskujen määrä vaihtelee kuukausittain. Väreet pitävät hyvänä, että liiketoiminnan sesonkiluonteisuus on otettu huomioon käyttömaksuissa. ”Toiminnoista käytämme myynti- ja ostolaskutusta sekä kuittien tallennusta. Laskut lähtevät ja saapuvat sähköisesti, sehän on nykyaikaa. Tilauksia emme käytä, vaikka se olisi mahdollista. Kenties otamme ne käyttöön, kun toiminta laajenee. Keväällä aiomme avata verkkokaupan. Mobiilisovelluksesta olen tykännyt kovasti. Se on aina taskussa ja tiedot löytyvät paikasta ja ajasta riippumatta. Me olemme vaimon kanssa molemmat luovia ja taiteellisia. Meillä eivät paperit luonnostaan pysy järjestyksessä. MaestroUPin avulla pysyvät, ja kirjanpitäjäkin on tyytyväinen.”

Työnjaon joustava sopiminen onnistuu MaestroUPin sähköisen taloushallinnon avulla. ”Teemme mahdollisimman vähän ja kirjanpitäjä hoitaa niin paljon kuin mahdollista.”, kertoo Oskari. Väreet keskittyvät siihen, missä ovat hyviä ja mistä nauttivat – luomaan käsillään. ”Mahdollisesti myöhemmin otamme enemmän vastuuta ohjelmiston käytöstä. Ohjelmiston ja työnjaon joustavuus on hyvä asia.”

Kun lopuksi kysyimme, suosittelisivatko Väreet MaestroUPia, vastaa Oskari: ”Suosittelisin ehdottomasti. Se on helppo käyttää ja säästää yrittäjän aikaa.”

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö