Timanttiset-ketju saa säästöä Maestron toiminnanohjausjärjestelmällä
Timanttiset-ketju saa säästöä Maestron toiminnanohjausjärjestelmällä
Timanttiset-ketju ja Maestro ovat allekirjoittaneet hankintasopimuksen, jossa on sovittu Maestron toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönotosta Timanttiset-ketjun hallinnossa ja 78 myymälässä. Järjestelmäkokonaisuus koostuu ketjunohjauksen, tuotehallinnan, materiaalihallinnon, kassajärjestelmän sekä taloushallinnon toiminnoista.
Vuonna 1972 perustettu Timanttiset-ketju on Suomen suurin kello-, koru- ja lahjatavara-alan toimija.
Kauppiasomisteisessa ketjussa on kaikkiaan 15 kauppiasta, jotka omistavat kahdeksankymmentä myymälää 43:lla eri paikkakunnalla. Ketjun markkina-osuus Suomessa on noin 25 %. Liikevaihto vuonna 2009 oli noin 58 miljoonaa euroa, missä on nousua aikaisempaan vuoteen yli 5 %.
Maestron toiminnanohjausjärjestelmä tuo säästöä Timanttiset-ketjulle
Uudella toiminnanohjausjärjestelmällä tähdätään luonnollisesti kustannussäästöihin, jotka syntyvät siitä, että tiettyjä asioita saadaan tehtyä helpommin, paremmin ja nopeammin.
”Saamme hoidettua esimerkiksi tuotehallintaa paremmin, kun vanhassa järjestelmässä ei ollut joustavuutta, eli tähän asti on jouduttu tuotehallintaa tekemään apuvälineiden kanssa. Maestron avulla saadaan kaikki tehtyä yhdessä paikassa, ja se säästää työtä”, Timanttiset-ketjun toimitusjohtaja Sami Koskinen toteaa.
Maestro on nyt kulta-alan tietojärjestelmätoimittajien markkinaykkönen
Maestro on aiemmin toimittanut toiminnanohjausjärjestelmän myös Kultajousi-ketjulle, ja siirtyi tämän toimituksen myötä kertaharppauksella kello- ja korualan järjestelmätoimittajien ykköseksi. Se ei Koskisen mukaan kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi päätöksentekoon, vaan ketjulle etsittiin yksinkertaisesti sopivinta järjestelmää.
”Positiivinen lisä se on kuitenkin, että toimittajalla on kokemusta toimialan toiminnoista. Maestron ratkaisussa on hyvää se, että se soveltuu kaiken kokoisille toimijoille. Voimme kauppiaskohtaisesti päättää, missä määrin järjestelmää halutaan ottaa käyttöön, aina tarpeen mukaan”, Koskinen toteaa.
Ohjelmistoa käytetään Maestron pilvipalvelun kautta.