Sähköinen työpöytä tehostaa Mediatili Oy:n ja Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n yhteistyötä

Sähköinen työpöytä tehostaa Mediatili Oy:n ja Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n yhteistyötä

Sähköinen työpöytä palvelee hallitustyöskentelyä

– Hallituksen jäsenillä on käytössään Maestron sähköinen työpöytä. Sen kautta löytyvät kaikki kokousmateriaalit sähköisinä ja hallituksen jäsenet pääsevät työpöydälle tableteilla. Tämä palvelee koko hallitustyöskentelyä, myös kokouksissa, kiittää Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Anne Rautiainen.

– Lisäksi on erittäin hyvä, että kirjanpidon hoitava Mediatili Oy pääsee myös sähköiseltä työpöydältä katsomaan kaikki talousasioihin liittyvät päätökset.

Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy on Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan Palvelut Oy:n yhdessä omistama jätehuoltoyhtiö, joka hoitaa kuntien puolesta jätehuollon palvelutehtäviä. Yhtiö työllistää suoraan vajaat kymmenkunta henkilöä ja tekee yhteistyötä noin 70 eri yrityksen kanssa, jotka tarjoavat muun muassa kuljetuksia, siivouksia ja muita ostopalveluita.

Kirjanpidon ja palkanlaskennan Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy ostaa Mediatili Oy:ltä. Mediatili Oy on koko Suomessa toimiva tilitoimisto, jolla on noin 400 asiakasta. Asiakkaista jo 20 prosenttia käyttää Maestron taloushallintoa tai muita Maestron palveluita. Näin tiedot siirtyvät asiakkailta vaivattomasti suoraan Maestroa käyttävään tilitoimistoon.

Maestron ohjelmistot mullistivat toiminnan

Aiemmin Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n laskujen hyväksymiset ja tarkastukset sekä tuntiseurannat tehtiin paperilla. Aikaa kului huomattavan paljon.

– Nyt olemme tehneet isojakin harppauksia asioiden kehittämiseksi, toimitusjohtaja Anne Rautiainen toteaa ja viittaa muun muassa hallitustyöskentelyyn ja siihen, että taloushallinto siirrettiin Mediatili Oy:n hoitoon kilpailutuksen jälkeen.

– Kilpailutimme palvelut, ja Maestro tarjosi edullisimman vaihtoehdon. Sitä ennen meillä ei ollut reaaliaikaista taloushallintoa. Muutos on valtava! Ostolaskujen käsittelyyn menee huomattavasti vähemmän aikaa ja lisäksi sähköinen taloushallinto on helpottanut talousarvion tekoa, kertoo Anne Rautiainen.

Hallituksen jäsenet eivät pääse tableteillaan taloushallintoon, mutta saavat tarvitsemansa asiakirjat päätöksentekoon, ja hallituksen puheenjohtaja hyväksyy toimitusjohtajan laskut.

– Sähköinen työpöytä ja taloushallinto helpottavat kaikkien työtä ja säästävät hirveästi aikaa.

Merkittävä ajansäästö lisää joustoa ja mahdollisuuksia

Sähköinen taloushallinto on myös mahdollistanut Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n toiminnan kehittämisen.

– Nyt on mahdollista vertailla eri tulospaikkoja ja ylipäätään jaotella toiminta eri tulosyksiköihin. Se on hyvä apuväline johtamiseen; voin nähdä luvuista, onko tarvetta kehittää jotakin osa-aluetta ja miten eri tulospaikat voivat, kuvailee Anne Rautiainen.

– Maestro on säästänyt merkittävästi aikaa. Voin hyvin tarkastaa laskut vaikka laiturin nokasta, kunhan on nettiyhteys, ja organisaatiossa ei tarvita minulle varahenkilöä, kun laskujen tarkistus on niin vaivatonta lomallakin. En koe sitä edes rasitteena, koska sen voi tehdä silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö