Kesport Kovanen hallitsee talouttaan ja tuotteitaan Maestrolla

Kesport Kovanen hallitsee talouttaan ja tuotteitaan Maestrolla

Pieksämäkeläisellä K. Kovanen Oy:llä on kaksi Kesport-myymälää: vuonna 1959 kenkäkauppana aloittanut myymälä Pieksämäellä ja 30 vuotta sitten hankittu kenkäkauppa Varkaudessa. Nykyisin Kesport Kovanen myy urheiluvälineitä, vapaa-ajan vaatteita ja jalkineita. Yrityksen palveluksessa on 15 työntekijää. Sen liikevaihto oli vuonna 2008 noin 2 miljoonaa euroa.

Maestro korvaa vanhan järjestelmän

Kesport Kovanen vaihtoi eläkeikään ehtineen kassajärjestelmänsä Maestroon kaksi vuotta sitten. Tuotteiden seuranta on nyt vaivatonta, kun sama järjestelmä kattaa niiden elinkaaren tilauksesta kirjanpitoon.

Erikoiskaupalle kehitetty mac-pohjainen kassajärjestelmä oli 20 vuoden ajan Pieksämäellä ja Varkaudessa toimivan Kesport Kovasen taloushallinnon kulmakivi. Uuden taloushallintojärjestelmän hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, kun vanhan kassajärjestelmän ylläpito loppui.

”Halusimme ehdottomasti sellaisen systeemin, johon kuuluu reskontra. Sitähän ei vanhassa ollut”, kertoo toimitusjohtaja Mirja Kovanen.

Tarjolla olleita vaihtoehtoja punnittuaan Kesport Kovanen hankki Maestrolta koko taloushallinnon kattavan järjestelmän, johon tarvittaessa saadaan myös uusia lisäosia.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Etenkin asiakastuki, jota alussa tarvitsimme lähes päivittäin, on koko ajan toiminut loistavasti”, kiittää Kovanen.

Maestro koko henkilökunnan käyttöön

Urheiluvälineitä, vapaa-ajan vaatteita ja jalkineita myyvän Kesport -liikkeen valikoimiin kuuluu kymmeniä tuhansia tuotteita, joiden reaaliaikainen seuranta on sekä asiakastyytyväisyyden että taloushallinnon kannalta tärkeää.

Maestron taloushallintojärjestelmä kattaa ostotilaukset, myynnin, kassatoiminnat, varastot sekä osto- ja myyntireskontran, ja sen avulla voidaan seurata tuotteiden kulkua kahdella eri paikkakunnalla toimivissa myymälöissä. Myyntiä toimitusjohtaja seuraa tuoteraporttien avulla päivittäin.

Koska Maestro pitää tuotteita koskevat tiedot aina ajan tasalla, voi henkilökunta helposti tarkistaa järjestelmästä löytyykö asiakkaan haluama tuote varastosta, jos se on hyllystä sattunut loppumaan.

”Oikeastaan jokainen työntekijämme on jollain tavalla tekemisissä Maestron kanssa”, sanoo Kovanen.

Kirjanpito tehdään nyt itse

Reskontra säästää taloushallinnosta vastaavan toimitusjohtajan omaa työaikaa eniten.

”Useita työtunteja säästyy myös pankki- ja luottokorttiostojen seurannassa, joka ennen tehtiin käsin. Maestrossa korttiostojen suoritusilmoitukset kuittautuvat automaattisesti oikeille menokohdille”, Mirja Kovanen kertoo.

Keväällä Maestroon liitettiin kirjanpito-ohjelma, jonka avulla Kovanen hoitaa aiemmin tilitoimistossa teetetyn kirjanpidon itse. Seuraavaksi järjestelmää täydennetään tuoteryhmätiedoilla.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö