Aluekehityssäätiö hoitaa raportoinnin sujuvasti Maestrolla

Aluekehityssäätiö hoitaa raportoinnin sujuvasti Maestrolla

Aluekehityssäätiö haki pari vuotta sitten ohjelmistoa, jonka avulla kirjanpito sujuisi ja joka täyttäisi säätiön erityistarpeet raportoinnissa. Maestron tuoteperheestä löytyi sopiva paketti, jossa myös raportointi taipui Aluekehityssäätiön tarpeisiin.

Aluekehityssäätiö on 1987 perustettu itsenäinen säätiö, joka toimii koulutuksen, aluekehityshankkeiden ja tutkimuksen aloilla koulutusosastonsa, Ylä-Savon Instituutin ja Suomen Aluetutkimus FARin kautta. Säätiön päätoimipaikassa työskentelee 12 henkilöä ja lisäksi väkeä työllistyy verkostoyhteistyössä, ostopalveluiden kautta ja etätyöntekijöinä.

Poikkeuksellinen raportointitarve

– Me olimme aiemmin tilitoimiston asiakkaita, mutta haimme sellaista järjestelmää, joka palvelisi säätiön laajaa toimintakenttää taloushallinnossa. Koimme oman taloushallinnon meille tärkeäksi muun muassa tarvitsemamme runsaan raportoinnin vuoksi, kertoo talouspäällikkö Sari Rauteela Aluekehityssäätiöstä.

– Maestron ohjelma seuloutui joukosta, koska se oli joustavin ja sen raportointiominaisuudet olivat meille sopivimmat.

Varsinkin Ylä-Savon Instituutilla on EU-osarahoitteisia aluekehityshankkeita, joiden rahoittajat vaativat tositekohtaisia raportointeja vaihtelevilta ajoilta. Tulospaikkoja ja erilaisia kuluryhmiä on runsaasti.

– Sieltä tulee tämä poikkeuksellinen raportointitarve, hymyilee Sari Rauteela.

Kehittämistarpeet kuullaan

Aluekehityssäätiön kehittämistarpeet ohjelmistojen osalta ovat edelleen raportoinnissa.

– Tekemiimme selkeisiin kehittämisehdotuksiin olemme saaneet Maestrolta hyvää palautetta, kertoo Rauteela. – Ensimmäinen kohde toteutettiin jo ennen kuin ohjelmisto edes oli meillä käytössä, kun Maestro muutti tositteiden vientiselitystä pidemmäksi.

– Normaalisti pääkirjassa olevien tapahtumien lyhyt 22 merkin selite ei riittänyt Aluekehityssäätiön tarpeisiin, kertoo Juha-Pekka Mikkonen MaestroYhtiöistä.

– Otimme siis asiakkaan mukaan ohjelmistokehitykseen ja teimme selitteeseen muutoksen, joka on jatkossa muittenkin asiakkaitten käytettävissä. Vientiselitteen merkkimäärää kasvatettiin 50 merkkiin ja lisäinformaatiota varten tehtiin muistiomahdollisuus eli käytännössä kirjanpidon tositteen selitetieto voi olla nyt rajoittamattoman pituinen.

Sujuvaa yhteistyötä

Aluekehityssäätiöllä on käytössä Maestron osto- ja myyntilaskutus-, kirjanpito-, palkanlaskenta- ja pankkiyhteysohjelmat. Ohjelmistoja käyttää talossa 3-4 henkilöä.

Niiden käyttöä aloitettaessa saatiin Maestrolta pätevää koulutusta. Myös tiedonsiirron uusiin järjestelmiin toteutti Maestro.

– Totta kai alku oli vähän takkuista, kun jouduimme opettelemaan aivan uuden tavan käsitellä kirjanpitoa, mutta kun olemme päässeet sisään ohjelmistojen käyttöön, on kaikki sujunut hyvin, kuvailee Sari Rauteela.

– Ad hoc –neuvonkysymistarpeeseemme riittää hyvin Maestron ohjelmistotuki, jonne voimme soittaa ja josta käsin päästään suoraan koneillemme meitä auttamaan Remoteus-etäkäyttöjärjestelmän avulla, hän kiittelee.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö