Taloustiimi Leana Ky: Miksi Maestro on kirjanpitäjän ihana tehotyökalu.

Asiakkaalla on ASIAA: Taloustiimi Leana Ky kertoo miksi Maestro on kirjanpitäjän ihana tehotyökalu.

Olen Leena Horsma-Alho, naantalilainen tilitoimistoyrittäjä. Aloitettiin tammikuussa 2015, ja jo heti aluksi olimme tehneet päätöksen ottaa käyttöön Maestro-ohjelmisto. Olin käyttänyt sitä aikaisemmassakin työpaikassani.

No sitten miksi Maestro-ohjelmisto?

Olen käyttänyt paljon muitakin tilitoimisto-ohjelmistoja, ja käytän parhaillaankin joidenkin asiakkaitteni kanssa. Maestrosta täytyy sanoa, että se on kirjanpitäjän ihana tehotyökalu – sitä varten päädyimme siihen. Ei kaikkein halvin mutta ei kaikkein kalleinkaan – mutta hinnalla joka siitä maksetaan, saadaan tosi paljon hyviä ominaisuuksia.

Maestrosta on löytynyt kaikki tarvittavat ohjelmaosiot, kaikista ohjelmaosioista pääsee hyvin siirtymään toiseen.

Esimerkiksi kun käsittelen reskontrasta tuotua myyntilaskua pääkirjalla, pääsen siitä pääkirjan tositteelta hyppäämään tosi helposti siihen alkuperäiseen myyntilaskuun. Tai sitten otan raportin – tuloslaskelman tai taseen, tai pääkirjan – pääsen sieltä hyppäämään siihen nimenomaiselle tositteelle, mikä sen tapahtuman on tehnyt.

Osio, mistä olen tykännyt melkein kaikkein eniten, on Maestron täysin integroitu pankkiliikenne. Sinne siirtyy maksettavat ostolaskut, siellä käsittelen ne ihan kuten missä pankkiohjelmassa tahansa, lähetän maksuun suoraan pankkiin. Pankista tulee seuraavana päivänä palaute, ja saapuneet myyntilaskusuoritukset ja ostolaskujen maksut kuittaantuvat automaattisesti – erittäin varmatoiminen, nopea, yksinkertainen. Eli tehokas!

Maestron raportointi kuvastaa mielestäni sitä ’hinnalla saa enemmän kuin uskoisikaan’ -ajatusta. Siinä kun tilataan raporttia, käytetään eräänlaista tilaustyökalua missä voi antaa tosi paljon erilaisia määritteitä niistä asioista – siitä datasta – mistä raportointia halutaan tehdä.

Se on minun mielestäni tosi kätevä!

Ihan ensimmäiseksi uutta käyttäjää se saattaa kauhistuttaa, kun täytyy niin monta erilaista kohtaa määritellä että saa oikeanlaisen raportin. Kun sillä hetken aikaa leikkii ja kokeilee erilaisia variaatioita, huomaa miten kätevä se on ja miten helposti sillä saa rakennettua samasta datasta ihan erilaisia raportteja.

Maestron raportoinnissa on vielä sekin hyvä piirre, että kaikki dimensiot – nimitetäänpä niitä aputulospaikoiksi tai tulospaikoiksi – mitä on käytettävissä, ovat käytettävissä melkeinpä läpi koko ohjelman. Niinpä sieltä saa raportin eri osioista eri dimensioiden mukaisesti, niiden erilaisilla yhdistelmillä – tai jättämällä jonkun dimension pois jostakin raportista.

Tällainen raportointi helpottaa tosi paljon, kun halutaan seurata yrityksen liiketoiminnassa erilaisia asioita.

 

Tästä voit katsoa vielä Leenan videoterveiset.

Taloustiimi Leana Ky on vuodesta 2015 toiminut naantalilainen tilitoimisto, jonka yrittäjillä Leena Horsma-Alholla ja Lea Mannerlehdolla on pitkä työkokemus alalta. Asiakaskuntaa riittää Naantalista Kajaaniin, ja yrittäjien lisäksi toimisto työllistää yhden työntekijän.

Taloustiimi Leanan yrittäjät olivat vuosien mittaan käyttäneet monia kirjanpidon ohjelmia, ja myös Maestro oli aiemman työnantajan käytöstä tuttu. Oman yrityksen käyttöön se valikoitui helppoutensa ja nopeutensa ansiosta.

Käy ihmeessä tutustumassa myös Leenan ja Lean terveisiin Taloustiimi Leanan casetarinassa.

Leanan palvelut ja yhteystiedot löytyvät Taloustiimi Leanan kotisivuilta.

Tästä voit lisäksi lukea, mitä Leanan toinen yrittäjä Lea Mannerlehto kertoo omassa blogissaan Maestron palkanlaskennasta.

Tästä voit lukea Leenan toisen blogikirjoituksen, missä hän kiittelee sitä kuinka Maestro antaa tilitoimistolle mahdollisuuden valita asiakkaille tarjottavan palvelun perinteisen ja sähköisen kirjanpidon väliltä.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö