Taustatuen Terveisiä: Projektipäällikön perstuntuma tilitoimiston käyttöönotossa

Taustatuen Terveisiä: Projektipäällikön perstuntuma tilitoimiston käyttöönotossa – eli kun osaaminen tulee kokemuksesta.

Meillähän on uusien tilitoimistoasiakkaiden käyttöönotoissa mukana useita projektipäälliköitä kenellä on pitkä kokemus tilitoimistosta. Eli ovat olleet kirjanpitäjiä itsekin, ja tämä taustan ja kokemuksen merkitys tulee jo ihan sieltä rekrytointivaiheesta kun uusia ihmisiä haetaan meille töihin – se on meille aika avainjuttu että on riittävä kokemus kirjanpidosta ja ihan siitä tilitoimiston arjesta.

Sillähän ei sinänsä ole juuri merkitystä, että mitä järjestelmää tuleva projektipäällikkö on tilitoimistossa käyttänyt. Järjestelmänhän voi aina opettaa kenelle tahansa mutta sitä tilitoimiston arkea, siellä osattavia asioita ja tilitoimiston vuosirytmiä – ne täytyy tulla melkein sieltä selkäytimestä. Kyllähän se projektipäällikkö pystyy ihan eri tavalla huomioimaan tilitoimiston käyttöönotossa tarvittavia asioita kun tietää itse perstuntumalta ne asiat.

Ja siinä kun kartoitetaan uuden tilitoimistoehdokkaan kanssa sitä, voisiko meistä olla hyötyä tilitoimistolle, ei puhuta pelkästään järjestelmästä tai Maestron käytöstä. Kyllä se on hyvin paljon sitäkin, että ammattilaiset juttelee toisten ammattilaisten kanssa siitä miten siellä tilitoimistossa asiat nyt tehdään – ja miten niitä haluttaisiin tehdä ehkä jatkossa. Tai mitä pullonkauloja siinä nykyisessä toiminnassa on, tai mitä pullonkauloja tulee sen nykyisen järjestelmän takia.

Aika nopeasti siinä löytyy se yhteinen sävel kun puhutaan samaa kieltä ja samoista asioista – eli kun ei tarvitse vaikka perustella, miksi se tilinpäätös meillä tehdään tietyllä tavalla. Tai jos lasketaan palkkoja, niin minkälaisia sopimuksia siellä voi tulla vastaan. Kyllähän nämä kaikki on meidän projektipäälliköille ihan sitä jokapäiväistä peruskauraa.

Ja tietysti kun tiedetään ja tunnetaan ne tilitoimiston rutiinit, tiedetään myös mihin siinä käyttöönotossa tulee varautua. Ja ihan samalla tavalla, kun ei näitä tilitoimistojärjestelmiä Suomessa nyt niin paljon ole, me tunnemme tietysti nämä meidän kilpailijat.

Meidän projektipäälliköt on käyttäneet suurin piirtein kaikkia Suomessa myytävänä olevia tilitoimistojärjestelmiä, ja sitä kautta tiedetään näiden järjestelmien väliset erot, että miten mikäkin asia tehdään missäkin järjestelmässä. Ja osataan kertoa uudelle tilitoimistoasiakkaalle, miten asiat muuttuu ja pystytään keskustelemaan niistä etukäteen sen tilitoimistoyrittäjän tai niiden kirjanpitäjien kanssa.

Ja nähdään samalla tietysti etukäteen se, miten moni asia voitaisiin jatkossa tehdä hiukan tehokkaammin ja missä sitä aikaa kirjanpitäjältä ja tilitoimistoyrittäjältä säästyisi eniten.

Vilkaisehan tästä vielä Villen video!

Jos haluat ottaa yhteyttä myyntiimme, Antti Viiliäisen tavoitat puhelimella numerosta 0207 505 627, ja Juha-Pekka Mikkosen eli Miisun numerosta 0207 505 730.

Liiketoimintajohtaja Matti Iivarisen tavoitat numerosta 0207 505 733. Etulinjan Miehet tavoitat myös sähköpostilla osoitteessa etunimi.sukunimi@maestro.fi.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö