Etulinjan Miehet puhuvat toimialaosaamisesta ja herkästä korvasta

Etulinjan Miehet puhuvat toimialaosaamisesta ja herkästä korvasta.

Heitetäänpä ilmaan kysymys: mistä tilitoimiston ohjelmistotoimittajan toimialaosaaminen lopulta oikein syntyy?

Kokemuksesta? Yhteistyöstä asiakkaiden kanssa? Henkilöstön osaamisesta? Kyllä, kaikista näistä.

Toimialaosaamisen voi varmistaa siten, että kuuntelee herkällä korvalla todellisia asiantuntijoita. Maestroa kehitettäessä näin on toimittu aina. Maestron kehityksen alussa otimme mukaan tilitoimistoja, ja tästä esimerkkinä ohjelmistojen sisällön konsulttinamme toimi Tilitoimisto Vesa Paananen.

Debitit ja kreditit tulivat tuolloin nuorille miehille tutuiksi ja Vesalta saimme arvokkaita vinkkejä ohjelmistologiikan rakentamisesta siten, että taloushallinnon toiminnot eivät ole erillisiä, vaan toimivat kertakirjauksella yhteen tuottaen ajantasaisen kokonaisnäkymän yrityksen taloudesta.

Ja Vesa on muuten asiakkaamme vielä tänäkin päivänä. Olisikohan yksi pitkäikäisimmistä asiakkaistamme.

Nykyisin osaamisemme pitää korkealla tasolla paitsi jatkuva kouluttautuminen, myös aktiiviset tilitoimistokumppanimme, joilta saamme lähes päivittäin palautetta ja ideoita. Kokoonnumme kumppaneiden kanssa säännöllisesti pari kertaa vuodessa Versopäiville, jossa mukavien illanistujaisten lisäksi käymme parin päivän ajan läpi asioita, joiden avulla tilitoimistoasiakkaamme voivat kehittää omaa liiketoimintaansa. Versopäivät on koettu loistavaksi sparrailuhetkeksi sekä tilitoimistokumppaneiden keskinäisessä tekemisessä, mutta myös ohjelmistotoimittajan ja tilitoimistoasiakkaan välillä. Ja paljon hyviä ideoita on lähtenyt työstöön esimerkiksi näiden päivien moninaisista ryhmätöistä.

Entäpä sitten sen henkilöstön merkitys? Väheksyä ei kannattane sitäkään, että useat asiantuntijamme ovat eläneet ennen Maestroon tuloaan oikeaa elämää – eli olleet tilitoimistoissa töissä. Ja tätä korostamme myös yleisesti rekrytoinenissa, vaikkapa kun palkkaamme osaajia asiakaspalveluun. Onhan se hiukan erilainen asia, jos tilitoimiston kirjanpitäjä ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, ja saa jutella ammattilaisen kanssa – toisen kirjanpitäjän kanssa. Ei tarvitse selittää mikä se tilikartta on.

Tai jos miettii sitä, miten tilitoimiston tavat ja järjestelmät tunteva projektipäällikkö osaa suunnitella käyttöönottoprosessin eri vaiheet, käyttäjien kouluttamisen ja tietojen siirtämisen vanhasta järjestelmästä uuteen ihan jo perstuntumalta. Kokemusta kun on usean vuoden ajalta omakohtaisesti entisessä elämässä.

 

Katso tästä vielä Etulinjan Miesten leppoisa ja pohdiskeleva video herkästä korvasta. Kuuluuko siihen muuten sekin, että nukkuu samassa sängyssä tilitoimistoyrittäjän kanssa?

Antin tavoitat puhelimella numerosta 0207 505 627, ja Miisun numerosta 0207 505 730. Liiketoimintajohtaja Matti Iivarisen tavoitat numerosta 0207 505 733.

Etulinjan Miehet tavoitat myös sähköpostilla osoitteessa etunimi.sukunimi@maestro.fi

  • antti.viiliainen@maestro.fi
  • juha-pekka.mikkonen@maestro.fi (eli Miisu)
  • matti.iivarinen@maestro.fi

 

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö