Etulinjan Miehet puhuvat: lasillinen punaviiniä, suomalaisuus, yrittäjyys ja omistajuus

Etulinjan Miehet puhuvat: lasillinen punaviiniä, suomalaisuus, yrittäjyys ja omistajuus

Istuimme tuossa yksi ilta punaviinin ääressä mietiskelemässä, että mitähän meidän tilitoimistoasiakkaille merkitsee se, että olemme suomalainen ohjelmistotalo. Tai se, että Maestro on yrittäjävetoinen, kuten useimmat tilitoimistotkin. Tai että Maestro on kokonaan henkilöstönsä omistama.

Suomalaisuudesta nousi ehkä eniten esiin se, että täytyyhän sillä olla merkitystä että vaikka avoimessa maailmassa nykyään elämmekin, niin ei se ole ihan sama tehdäänkö tilitoimistojärjestelmiä Intiassa vai Savonlinnassa – tai Lappeenrannassa.

Esimerkkinä vaikkapa kun tehdään suomalaisen lainsäädännön ja työehtojen mukaisesti toimivaa palkkalaskentaa. Voi olla intialaisen koodarin hiukan vaikeampi sisäistää ja ymmärtää itse asia, että mitä tässä oikein koodataan. Ei sen vuoksi että hän olisi jotenkin tyhmempi. Toimivan ohjelmiston tehdäkseen täytyy ymmärtää se itse asia mihin sitä ohjelmistoa tehdään.

Ja kyllähän aika iso suomalaisuutta on sekin, että asiakas tietää että kaikki hänen tilitoimistonsa johtamiseen ja pyörittämiseen liittyvä tieto säilyy Suomessa. Nykyään kun lähes kaikkia järjestelmiä käytetään pilvestä, ei se ole ihan sama onko pilvipalvelu Lappeenrannassa vai jossain Amerikoissa. Tämän hetken maailmassa kun ei aina välttämättä tiedä, mihin se uusi muuri rakentuu ja pääseekö tietoihin käsiksi milloin vain – tai lainkaan.

Ja vielä – kun se pilvipalvelu on omassa hallussa, pieteetillä itse rakennettu ja oman henkilöstön ylläpidossa.

Mikä merkitys sitten on omistajuudella?

Kuka sanelee mitä tehdään tai missä ne päätökset tehdään? Sijoittajaomistajatko, jotka istuvat Norjassa? Vai kuunnellaanko eniten sitä mitä asiakkaat sanovat? Ja sillä herkällä korvalla?

Maestron on alusta saakka ollut 100%:sti henkilöstön omistama.

Eli päätökset tehdään aidosti Maestron seinien sisällä ilman, että jokin omistaja- tai muu sidosryhmä vaikuttaisi ratkaisuihin ulkopuolelta. Päätökset on helppo tehdä niin, että paino on vain ja ainoastaan tilitoimistokumppaniemme ja Maestron yhteisessä hyvässä.

Ja vielä – kuten suurin osa suomalaisista tilitoimistoista on yrittäjävetoisia – niin on Maestrokin. Yhdessä ymmärrämme toisiamme ja pärjäämme isoille kilpailijoillemme vaikkapa Verso-kumppanuusverkostoamme hyödyntäen.

Verso-kumppaniverkostomme on muuten oivallinen esimerkki siitä, miten yrittäjä tukee toista yrittäjää – ilman kilpailua vaikka samalla toimialalla ovatkin. Verkostossa tilitoimistoyrittäjät sparrailevat toisiaan neuvoen ja tukien, ja monesti yhteistyötä tehden.

Samanlainen suhde meillä Maestrossa on tilitoimistoasiakkaidemme kanssa – olemme kumppaneita, emme kilpailijoita. Emme omista tai tee mitään sellaista, mikä kilpailisi tilitoimistoasiakkaidemme – kumppaniemme – kanssa.

Tämän strategisen päätöksen takana seisomme kuin muuri. Tiedät varmasti toimivasi kumppanisi, ei kilpailijasi kanssa.

Vilkaisehan tästä vielä Etulinjan Miesten pohdiskeleva video.

 

Antin tavoitat puhelimella numerosta 0207 505 627, ja Miisun numerosta 0207 505 730. Molemmat tavoitat myös sähköpostilla osoitteessa etunimi.sukunimi@maestro.fi

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö