Accounting Services Tilimatic Oy saa ajanmukaisuutta, muunneltavuutta ja säästöä Maestron avulla

Accounting Services Tilimatic Oy saa ajanmukaisuutta, muunneltavuutta ja säästöä Maestron avulla

Accounting Services Tilimatic Oy on yksi Suomen suurimmista auktorisoiduista tilitoimistoista. Vuonna 1979 perustettu yritys työllistää kolmessa toimipisteessään 50 henkilöä. Accounting Services Tilimatic Oy on erikoistunut Suomessa toimivien ulkomaisten yhtiöiden sivuliikkeiden ja tytäryhtiöiden kirjanpitoon. Tämä asettaa erityishaasteita myös käytettäville ohjelmistoille, koska yritysten raportointitarve ja käytännöt poikkeavat selvästi suomalaisista. Lisäksi tarvitaan erikielisiä versioita sekä ohjelmistoista että raporteista. Myös yhteydenpidon niin Suomeen kuin ulkomaille tulisi olla mahdollisimman helppoa.

Tavoitteena joustava pilvi

Accounting Services Tilimatic Oy:n aiempi kirjanpito-ohjelma oli käynyt vanhahtavaksi ja sijaitsi yrityksen omalla serverillä. Asiakkaat eivät päässeet siihen käsiksi netin kautta, mikä rajoitti toimintaa huomattavastikin.

– Meidän piti ruveta katsomaan pilvipalvelin-ympäristöä, jotta voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin, kertoo toimistopäällikkö Irma Ravila Accounting Services Tilimatic Oy:stä.

– Kaikkea sitä, mitä me tarvitsemme, ei löydy valmiina mistään ohjelmasta. Siksi tarvitsimme ratkaisun, joka on joustava ja muokattavissa tarpeitamme vastaavaksi, koska ulkomaisten yritysten raportointi on täysin erilainen kuin Suomessa ja lisäksi käytämme suomen lisäksi ruotsin, englannin ja saksan kieltä, sanoo palvelun valintaan osallistunut laskentakonsultti Sirpa Syvälahti.

Kattava ja helppokäyttöinen ratkaisu

Maestrolta löytyi sekä kattava taloushallinnon ohjelmistopaketti että luotettava pilvipalvelin ja kykyä muokata näitä tarvittaessa.

– Kokeilin muitakin ohjelmia, mutta ulkonäön selkeys ja toiminnan helppous sitten kun kaikki osa-alueet ovat käytössä, ratkaisivat valinnan Maestron eduksi, kertoo Sirpa Syvälahti. – Maestrolla on oltu myös valmiita muuntamaan tuotetta meidän tarpeisiimme, mikä ei edellisellä palveluntarjoajalla onnistunut.

Suuren asiakasmäärän siirtäminen uuteen ohjelmistoon on ollut haastava prosessi, mutta sujunut pääpiirteissään hyvin. Henkilökunta on saanut runsaasti koulutusta ja Maestron kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä kaikissa vaiheissa. Aiemmin kokonaan puuttuneen mahdollisuuden käyttää ohjelmistoa netin yli Maestro tarjoaa erittäin laajasti ja käyttökelpoisesti experan ja sähköisen työpöydän avulla.

– Ostolaskujen kierrätys on nyt todella näppärä ja muitakin pieniä hienouksia on, kuten kassanhallinnat. Kun kaikki asiakkaat on siirretty uuteen järjestelmään, voimme ruveta keskustelemaan heidän kanssaan sähköisen työpöydän käyttöönotosta.

Integroitu ohjelmisto säästää aikaa ja rahaa

– Ajan säästö integroidussa ohjelmassa on huima, toteaa Sirpa Syvälahti. – Maestro arvioi, että ohjelma tuo myös taloudellisesti noin 30 prosentin säästön, ja uskon kyllä, että se toteutuu, kunhan koulutus- ja siirtymävaiheesta päästään yli.

Accounting Services Tilimatic Oy:ssa ollaan voittopuolisesti tyytyväisiä uuteen ohjelmaan ja pilvipalveluun, vaikka suuren yrityksen siirtymä on raskas prosessi.

– Ohjelma on vastannut odotuksia. Se on kehittyvä ohjelma ja kumppanuusasiakkaana pääsemme hyödyntämään joustavuutta ja muunnettavuutta, sanoo toimistopäällikkö Irma Ravila.

Helppo ja nopea myös asiakkaalle

Vaikka uuden opetteleminen on asiakkaillekin stressin paikka, ovat Maestron tarjoamat mahdollisuudet useimmille tilitoimiston asiakkaille parannuksia entiseen verrattuna.

Datatekno Atk-ylläpitopalvelut Oy on verkkoon ja IT-ympäristöön liittyviä ylläpitopalveluita ja laitteita tarjoava Accounting Services Tilimatic Oy:n asiakas. Yrittäjä Tom Wickholmilla on kokemusta myös Tilimaticin aiemmasta kirjanpito-ohjelmasta, sillä hän on ollut heidän asiakkaansa yli viisi vuotta.

– Maestron avulla on säästynyt aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi ostolaskujen käsittely Experan kautta on helppoa ja paperirumba on pienentynyt, kertoo Tom Wickholm.

Wickholm siirtää myös laskutuksen tarvitsemat liitteet sähköisesti omasta ajanhallintajärjestelmästään tilitoimistoon laskutuksen pohjaksi.

– Accounting Services Tilimaticin entiseen ohjelmaan verrattuna Maestro on paljon helpompi ja käyttäjäystävällisempi. Kaikki komponentit on suunniteltu alun perinkin niin, että ne ovat myös asiakkaalle helppoja käyttää. Esimerkiksi ostolaskuissa selaimeen tulee karsittu yleisnäkymä; kaikki mitä ei tarvita heti, ei näy. Ei pääse tulemaan sekaannuksia, mutta kuitenkin lisää asetuksia löytyy tarvittaessa helposti.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö