Case Taloustiimi Leana Ky: Maestrolla on hyvä hinta-laatusuhde

Maestro on pk-yritykselle tehokas kirjanpidon työkalu. Ja kyllä sillä isonkin yrityksen kirjanpidon hoitaa, sanoo Leena Horsma-Alho Taloustiimi Leana Ky:stä. – Hinnan ja ominaisuuksien suhde on erittäin hyvä ja kilpailukykyinen.

Taloustiimi Leana Ky on vuodesta 2015 toiminut naantalilainen tilitoimisto, jonka yrittäjillä Leena Horsma-Alholla ja Lea Mannerlehdolla on pitkä työkokemus alalta. Asiakaskuntaa riittää Naantalista Kajaaniin, ja yrittäjien lisäksi toimisto työllistää yhden työntekijän. Taloustiimi Leana on mukana myös Maestron tilitoimistoille räätälöimässä Verso-kumppanuusohjelmassa.

Helppo ja nopea Maestro

Taloustiimi Leanan yrittäjät olivat vuosien mittaan käyttäneet monia kirjanpidon ohjelmia, ja myös Maestro oli aiemman työnantajan käytöstä tuttu. Oman yrityksen käyttöön se valikoitui helppoutensa ja nopeutensa ansiosta.

Maestro on kirjanpitäjän tehotyökalu; sillä hoituu peruskirjanpito todella sujuvasti ja helposti, kuvailee Leena Horsma-Alho.

Maestron kanssa ei tuhraannu turhaa aikaa kirjanpidon tekemisessä. Esimerkiksi täysin integroidun pankkiliikenteen ansiosta ei tarvitse erikseen siirrellä mitään tiedostoja. Työtä tehdessä pystyy porautumaan ohjelman eri osiin ja tarvittaessa yksittäiselle tositteelle asti saman tien.

– Myös Maestron tiedon etsimisen ominaisuudet ovat hyvät. Raportoinnin ”tilaustyökalulla” pystyy monipuolisesti määrittämään haluamaansa tietoa ja saa hyvin monenlaisia raportteja. Aloittava käyttäjä voi tietysti aluksi tuskailla vaihtoehtoja, mutta jokaisen raportin asetukset on mahdollista tallettaa myöhemmin käytettäväksi, kun ne on kerran keksinyt.

Minimisähköisyys tavoitteena ja joustavuus hyötynä

Asiakkaiden vienti kohti sähköistä maailmaa toteutetaan aina asiakkaan tarpeista lähtien.

– Emme ole lähteneet tuuppimaan asiakkaita siihen suuntaan, mutta kyllä siellä taustalla on tavoite minimisähköisyydestä, että ainakin tiliotteet noudettaisiin pankista sähköisesti, koska se on molempien etu, Leena Horsma-Alho kertoo.

– Meidän asiakkaista noin 10 % käyttää Maestroa, mutta ymmärrämme, että esimerkiksi aloittava yritys ei välttämättä halua sitoutua, koska sähköisellä taloushallinnolla on kuitenkin minimihinta.

– On hyvä, että Maestroa voi käyttää eri asiakkaiden kanssa eri tavalla. Kaikkien asiakkaiden kanssa ei ole pakko aina mennä saman sapluunan mukaan. Meilläkin on asiakkaita molemmista ääripäistä sekä siltä väliltä: joillekin tehdään kirjanpito aivan perinteisellä tavalla, joillekin taas täysin sähköisesti.

Kuittien kuvaus helpottaa yrittäjän elämää

Pankkiliikenteen lisäksi tavallisimpia asioita, joita asiakkaat hoitavat Maestron avulla, on ostolaskujen hyväksyminen ja tarkastus. Jos asiakas ei itse halua tiliöidä, maksaa laskuja tai seurata kirjanpitoa, niin Taloustiimi Leana tekee sen heidän puolestaan.

– Myös kuittien kuvaus ja toimittaminen meille sähköisesti on suosittua. Varsinkin sellaiset yrittäjät, joilla on taipumusta hukata kuitteja, pitävät siitä, että kuitin voi kuvata kännykällä ja lähettää meille, eikä siitä sitten enää tarvitse huolehtia.

– Kuuntelemme asiakkaiden omia mieltymyksiä. Toisille on luontevaa toimia mahdollisimman paljon mobiilisti, mutta ketään emme halua siihen pakottaa.

Verso-kumppanuus miellyttää

Maestron Verso-tilaisuuksissa Leanan henkilökunta kertoo käyneensä melko ahkerasti.

– Kyllä me olemme sitä mieltä, että on hyvä, kun tilitoimistot on fokusoitu selkeästi omaksi asiakaskokonaisuudekseen, sanoo Leena Horsma-Alho.

– Tilitoimiston näkökulmasta on myös hyvä, että Maestron asiakaspalvelussa on ihmisiä, joilla on kirjanpitotaustaa. On ihan eri asia käydä ongelmaa läpi sellaisen kanssa, joka tuntee tekniikan lisäksi myös sen kirjanpidon sisällön.

­ – Vielä kun saataisiin win-Maestro ja NG-maailma yhdistettyä niin, että ne saisi käyttöön yhdellä kirjautumisella!

Tutustu Taloustiimi Leanan palveluihin ja ihmisiin lisää heidän kotisivuillaan http://www.leana.fi

 

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö