Miraculos Oy vaihtoi tuttuun Maestroon

Miraculos Oy vaihtoi tuttuun Maestroon

Laatuun panostava erikoiskauppa vaatii erikoisen laadukkaat työvälineet hyvän tuloksen turvaamiseksi. Maestron monipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä on tuonut Miraculokselle säästöä jo vuosien ajan.

Miraculos Oy on vuonna 1997 perustettu kampaamoalan tukkuliike, joka valmistuttaa ja maahantuo korkealuokkaisia hiustenhoitotuotteita sekä jälleenmyyntiin että ammattilaiskäyttöön. Tavaraa myydään kampaamoihin ja partureihin ympäri Suomen. Miraculos palvelee yli 4 000 asiakasta 14 myyntiedustajan ja toimivan puhelinmyyntiorganisaation turvin.

Laaja paketti oli helppo ottaa käyttöön

Miraculos päätyi Maestron ohjelmistojen käyttäjäksi toukokuussa 2005. Uutta järjestelmää etsittäessä päätös Maestroon siirtymisestä oli helppo tehdä, sillä Miraculoksen varatoimitusjohtaja Jyrki Hakala oli jo edellisessä työpaikassaan käyttänyt Maestroa.

“Tuttu ja hyväksi havaittu järjestelmä oli helppo ottaa käyttöön, kun tarvittiin uutta ohjelmistoa.” Hakala kertoo.

Miraculoksella on käytössä monipuolinen ja kattava valikoima Maestron ohjelmistomoduuleita: myynti- ja ostoreskontra, varastonhallinta, tuotehallinta, verkkokauppa, asiakashallinta ja näihin toimintoihin integroituva kassajärjestelmä.

Yhden toimittajan kokonaisuuden etu on se, että resursseja ei kulu eri järjestelmien yhteensovittamiseen. Näin investoinnista saadaan irti maksimaalinen hyöty.

Käyttöönotosta kymmenen plus

Miraculoksen 30 työntekijästä Maestroa käyttää seitsemän ihmistä, ja business-to-business-asiakkaista verkkokaupan käyttäjiä löytyy lisää. Kaikki käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä tuotteeseen, eikä takkuja ole tullut.

“Maestron softa on hyvin selkeä ja yksinkertainen järjestelmä. Meillä ei varmaan kellään ole moitteen sanaa sanottavana tästä ohjelmasta.”

Hyväkin tuote voi aina olla entistä parempi, ja se pätee Maestroonkin. Miraculoksen käyttäjien esittämien toiveiden pohjalta Maestron softaan on tehty käyttöä helpottavia parannuksia.

Ohjelmiston käyttöönotosta Hakalalla ei ole huomautettavaa, pikemminkin päinvastoin.

“Käyttöönotto sujui hyvin, itse asiassa erinomaisen hyvin. Kymmenen plus.”

Maestro näkyy viivan alla

Käytännön hyötynä Maestro näkyy Miraculoksen tuloksessa kirjaimellisesti euroina viivan alla. Maestron ohjelmiston avulla työ valmistuu nopeammin ja tehokkaammin.

“Konkreettinen hyöty on se, että keväällä 2005, kun oli vanha ohjelma käytössä, liikevaihto oli 2,4 miljoonaa euroa ja myyntisihteereitä oli kolme. Nyt liikevaihto on 7,7 miljoonaa euroa ja myyntireskontraa ja tilauksia hoitaa kaksi ihmistä. Vanhalla softalla pitäisi olla neljä ihmistä tekemässä tätä työtä. Kyllä tässä ihan selkeä ero on ollut.” Hakala kertoo.

Jaa LinkedInissä
Jätä yhteydenottopyyntö